Sloboda se pojačala!
ARHIVA: Pervan sa saigračima iz Širokog Brijega proslavlja pogodak

Marko Pervan na Tušnju

Sloboda se pojačala! · Saznajemo

A. Beganović

Marko Pervan, 26-godišnji vezni fudbaler, novo je pojačanje Slobode. Pervan i tuzlanska ekipa su dogovorili saradnju, a sutra će transfer biti ozvaničen.

Nekadašnji fudbaler Osijeka, Širokog Brijega i Leotara, Marko Pervan, pojačat će redove tuzlanske Slobode, saznaje SportSport.ba.

Sloboda iz Tuzle po svemu sudeći vodit će grčevitu borbu za ostanak u društvu najboljih, a u toj misiji momoći će joj i iskusni 26-godišnji vezni fudbaler.

Pervan i Slobodo su dogovorili saradnju. On će danas doputovati u Tuzlu i stavit će potpis na ugovor, a već sutra će se priključiti novim saigračima.

"Istina je, dogovorili smo sve uslove. Radujem se novim izazovima i vjerujem da ću opravdati povjerenje čelnih ljudi kluba. Mislim da Sloboda zaslužuje mnogo više od ovog gdje se trenutno nalazi i vjerujem da ću zajedno sa novim saigračima donijeti mnogo radosti navijačima", kratko nam je istakao Pervan.

Podsjetimo, Pervan je u prošloj sezoni nastupao za Leotar. Odigrao je 15 utakmica, uglavnom na poziciji centralnog veznog i postigao je tri pogotka.

Oglasi

U posljednjem kolu jesenjeg dijela sezone Leotar je na Policama srušio Sarajevo (2:0), a oba pogotka za ekipu iz Trebinja postigao je upravo Pervan.

Osim za Leotar u Bosni i Hercegovini je nastupao i za Široki Brijeg za koji je odigrao 27 utakmica uz tri pogotka i sedam asistencija.

Branio je boje ovaj veznjak i nekoliko inostranih klubova (Kielce, Skendereu, Botev Plovdiv, Osijek, Cibalia), a najbolje partije pružao je u Cibaliji iz Vinkovaca.

Za ovaj klub odigrao je ukupno 41 utakmicu u elitnom rangu hrvatskog fudbala i pritom je postigao 11 pogodaka kojima je dodao i četiri asistencije.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Dodajmo i da se Sloboda nalazi na 11. mjestu tabele nakon prvog dijela sa 19 osvojenih bodova. Po dva više imaju Tuzla City, Sloga i Leotar, ekipe koje se nalaze na pozicijama koje garantuju ostanak u eliti.

Drugi dio sezone Sloboda će otvoriti domaćim Kup susretom protiv Sloge iz Doboja, a protiv istog protivnika samo na gostujućem terenu otvara i drugi dio prvenstva.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

user1605368976
On da nešto vrijedi ne bi dogurao do Slobode.
3 7
Profesor9
Ima li igrača u lokalnim klubovima koji bi mogli igrati za Slobodu.Dovode se prosječni igrači a ugovori štetni nažalost godinama ista praksa zato i jesmo gdje smo
2 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi