Sloboda u kantonalnom derbiju bolja od Radničkog

Sloboda u kantonalnom derbiju bolja od Radničkog

Poslije proljetnih 1:0, fudbaleri tuzlanske Slobode u još jednom kantonalnom derbiju s lukavačkim Radničkim upisali su trijumf od 2:1. Tuzlaci su tako stogli do desetog boda iz četiri kola, a njihova se mreža zatresla poslije 340 minuta igre.

Slično kao u ranijim utakmicama Sloboda je od prvih trenutaka krenula ka protivničkom golu. Prva radost donio je Adnan Salihović, koji je ubačaj Damira Mehidića iz kornera pospremio u gornji desni ugao Armina Lugavića.

Do kraja prvogpoluvremena ubilježena je i situacija u kojoj su gosti tražili jedanesterac nakon duela golmana Kemala Hadžića i Marsela Macea. Sudac Danijel Zrnić je dosudio korner za goste, koji su burno reagovali.

Tuzlaci su na početku drugog dijela došli do prednosti od 2:0. Iz auta je loptu ubacio Muhamed Omić, a kapiten gostiju Adnan Šubić je nepsretno zakačio loptu i poslao je iza leđa svog golmana. Ubrzo je Radnički ostao s igračem manje, jer je Zrnić na hlađenje poslao Mirzu Čejvanovića.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Ipak, domaćin je s igračem više dozvolio gostima da zakomplikuju utakmicu. U 71. minuti najsnalažljiviji u šesnaestercu Slobode bio je Jasmin Jusufović, koji je matirao nemoćnog Hadžića. U još nekoliko situacija Slobodin život je visio o koncu, ali Lukavčani nisu uspjeli pogoditi za 2:2.

Trener gostiju Darko Vojvodić rekao je nakon susreta kako je Sloboda bila bolja za jedan gol i da je pobjeda zaslužena, dok je trener domaćih Smajil Karić očekivao ovakvu utakmicu, mada kaže kako se nadao za nijansu lakšoj pobjedi.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.