Sloboda u prijateljskoj utakmici bolja od Čelika
Izuzetno dobar i zanimljiv meč danas je pripao domaćinu

Bobaj i Rašević strijelci za domaće, Karalić pogodio za goste

Sloboda u prijateljskoj utakmici bolja od Čelika

Dino Kurbegović, foto: Dino Kurbegović

Fudbaleri Slobode iz Novog Grada danas su na svome stadionu u okviru prijateljskog meča dočekali tim NK Čelik iz Zenice. U jednoj zanimljivoj i interesantnoj utakmici pobjedu je slavila domaća ekipa rezultatom 2:1.

Sloboda je inače trećeplasirana ekipa 1.lige RS-a, dok je tim Čelika na četvrtoj poziciji nakon prvog dijela sezone u Drugoj ligi FBiH grupa "Centar".
Prvo poluvrijeme proteklo je u otvorenoj igri, ali domaći su iskoristili svoje šanse za gol, te su preko Bobaja i Raševića došli do vodstva 2:0 nakon prvog dijela meča.

U drugom poluvremenu nakon izmjena koje su napravili treneri Duško Vranešević i Pavle Skočibušić, gosti iz Zenice uspijevaju postići gol preko Emira Karalića, koji je prije nekoliko dana došao u Čelik. Rezultat se nije mijenjao do kraja utakmice, te je meč okončan pobjedom Slobode rezultatom 2:1.

Vrijedi istaći da su se ova dva kluba sastala prije početka ove sezone u Zenici, a tada su slavili Zeničani 3:0, ipak danas je Sloboda pokazala zašto će biti ozbiljan konkurent na proljeće za prvo mjesto u 1.ligi RS. 

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

Sloboda će narednu prijateljsku utakmicu odigrati protiv Neretve iz Metkovića, dok će Čelik narednog vikenda gostovati na Piroti kod ekipe Travnika.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi