Tuzlaci možda neće igrati ni susret 1. kola

Odgađa se duel 3. kola Premijer lige između Slobode i Veleža?

8

Komentari (8)

sslazio
Odigraju 2 utakmice i umorni hhaah cirkus. Ok je odgadjati nakon 10ak utakmica ali nakon jedne...
senja
Kakve veze ima koliko je utakmica, morončino. Igrači se ne umore da odigraju čitavu sezonu, ali ako igraju normalnim rasporedom, jednom sedmično. Ali igrati 2 ozbiljne utakmice u sedmici, to je već previše. Pa čak se i u najjačim ligama odgađaju utakmice, ako budu po rasporedu u 2, 3 dana nakon evropske utakmice.
Ljacmu1
Prvenstvo bi trebalo počinjati sredinom 8-og mjeseca. Tako bi se klubovi koji igraju Europu u 7-om mjesecu mogli na nju koncentrirat. Mjesec i pol dana nakon početka sezone nebi bio problem paralelno igrat Europu ako u njoj ostanu jer bi ekipa bila u ritmu. Odgađanje je dugoročno loša stvar jer se nadoknađuje na jesen kada se povrh svega igraju i kola sredinom sedmice plus kup, pa su neki klubovi znali na jesen igrat svaka 3-4 dana. Također, prvenstvo treba završiti ranije da europske ekipe imaju više vremena za odmor.
Slana_carsija
Ako ne mogu izdržati taj tempo Evropa - Premijer liga, neka odustanu od nečega. Tek se krenulo, a oni već odustaju. Ne sjećam se da je Slobodi ikada odgođena utakmica, a igrala je u Evropi. Ako nemaju para za dvije jednake ekipe, neka nešto žrtvuju. Nisam za odgodu. Da su se barem kvalifikovali u grupnu fazu, pa da se i priča o tome, ovako će proći jedno ili ni jedno kolo i odmah umorni. Kako bi igrali po 150 utakmica godišnje?
Mostarac94
legendo donesena je odluka da se mogu 3 tekme odgodit radi Europskih utakmica, logicno ako se može zakonski odgodit da ce se odgodit
Slana_carsija
Pa šta se onda koji moj pripremaju za 2 ili 4 utakmice više od ostalih? Koje su im šanse da uđu u grupnu fazu? Ako na početku sezone ne mogu izdržati, popišaj i njih i trenere. To pravilo je prepisano od ostalih saveza gdje klubovi igraju cijele godine Evropu, kup i domaće prvenstvo, i logično je da 3 utakmice odgode tokom sezone. Sad će odgoditi 3 utakmice, i onda ganjaj opet termine kada će se nadoknaditi.
Milfhunter
3 utakmice su previse, trebalo je dopustit najvise 2, ne bi da igraju nasi klubovi u grupnoj fazi a ne jedno ili dva pretkola
edinho101
Ja mislio velež se prepao poraza na pripremama ?
Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.