Sloboda završila s Međugorjem, danas protiv Igmana
Ivan Baraban je jučer proslavio rođendan: Sjajnu atmosferu stvorio je trener Zlatan Nalić među igračima

Tuzlaci još danas u Hercegovini

Sloboda završila s Međugorjem, danas protiv Igmana

Fudbaleri tuzlanske Slobode napustili su sportski centar u Međugorju gdje u proveli sedam dana, ali još danas će boraviti u Hercegovini.

Igrači trenera Zlatana Nalića, koji je na naše oči, stvorio fenomenalnu atmosferu, radili su vrlo vrijedno u Međugorju, a danas će odigrati drugi pripremni meč u Hercegovini - protiv Igmana iz Konjica u Mostaru, na terenu s plastičnom travom.

Nalić koji je danas otputovao za Švedsku pa neće danas voditi ekipu za SportSport.ba je kazao da je zadovoljan urađenim tokom ovoga perioda. Iako je fizička sprema prioritet nije bilo vježbe da se nije radilo s loptom. Određene poteškoće stvaralo je to što je nekoliko igrača imalo virozu.

"Nama se sve zasniva na atmosferi. Mislim da smo tokom ove polusezone napravili ambijent kojim svi trebamo biti ponosni. Najbitnije je povjerenje, ja vjerujem igračima i osjetim da oni vjeruju meni. Igrat će samo oni najspremniji i što je bitnije igrači koji imaju u sebi takmičarski karakter. Imamo mi nekoliko još jako dobrih mladića ali treba da prihvate činjenicu da kada počne prvenstvo treba osvajati bodove. Nije najvažnije da igramo lijepo i da zabavljamo publiku ako će izostati rezultati", kazao je Nalić i dodao da još ne može govoriti o evropskim ambicijama jer to zahtjeva određena pojačanja. Zasad je cilj izboriti opstanak.

Sjajnu atmosferu koja je ovdje vladala posljednjih dana začinjena je proslavom rođendana Ivana Barabana.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Dobro smo zaista radili, i mlađi i stariji igrači, vlada lijep amijent među nama i mislim da će i u narednoj polusezoni biti ozbiljan rival svakom protivniku. Atmosfera je ono što nam daje samopouzdanje", kazao je Baraban.

U prvom meču protiv Želje Sloboda je djelovala jako organizovano i čvrsto, iako je poražena 1:2. Danas pak protiv Igmana neće igrati Mehmed Alispahić zbog viroze. Odlični veznjak bio je ponajbolji igrač u duelu sa Željom i za očekivati je da bude nosilac igre u nastavku Premijer lige.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi