Sloboda u derbiju savladala Zvijezdu 09 i zakuhala borbu za juniorskog prvaka BiH
FOTO: E. Dindić

Borbena utakmica u Tuzli

Sloboda u derbiju savladala Zvijezdu 09 i zakuhala borbu za juniorskog prvaka BiH

H. Zilić

Derbi 24. kola juniorske PLBiH odigrali su fudbaleri Slobode i Zvijezde 09.

U Tuzli je viđena veoma borbena utakmica koja je imala izuzetan rezultatski značaj.

Sloboda bolje otvara meč. Već u trećoj minuti su poveli sa 1:0. Kapetanović je centrirao, a Mehmedović pogodio za 1:0.

Nakon gola Slobode nekoliko lijepih akcija pred oba gola, ali odbrane su bile sigurne i na odmor se odlazi pri rezultatu 1:0.

U nastavku slična igra na terenu. Sloboda je djelovala veoma disciplinovano, gosti su pokušavali doći do izjednačenja.

Bilo je nekoliko odličnih akcija od strane oba tima, ali na kraju se ispostavilo da je gol Mehmedovića bio i odlučujući.

Oglasi

Dva kola prije kraja, Zvijezda 09 ima dva boda prednosti ispred Slobode i očekuje nas paklena borba za juniorskog prvaka Bosne i Hercegovine.

Ova dva tima su daleko ispred ostalih ekipa u juniorskoj Premijer ligi BiH, a tome svjedoči podatak da trećeplasirani Borac za vodećim dvojcem zaostaje više od deset bodova.

SLOBODA - ZVIJEZDA 09 1:0 (Mehmedović 3')

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-19:

SLOBODA: Mehić, Berberović Malkočević, Avdić, Alić, Mehmedović, Kovačević, Saletović, Vrabac, Kapetanović, Bristrić, Beganović.

ZVIJEZDA 09: Manojlović, Janković, Mustafagić, Kovačević, Janjić, Popara, Beatović, Karić, Vidović, Milošević, Sinanović.

Top Komentari

kurjak
Bravo momci, niko niko samo Sloboda.
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi