Mudra "taktika" koje izaziva pometnju: Izvođenje slobodnih udaraca bi moglo dobiti novi zamah

Maštovit i učinkovit način

Mudra "taktika" koje izaziva pometnju: Izvođenje slobodnih udaraca bi moglo dobiti novi zamah

A. Čaušević
Teme:

Slobodni udarci su izuzetno jako "oružje" za postizanje gola, pogotovo ukoliko imate u timu dobrog izvođača prekida. 

Kada je u pitanju izvođenje slobodnjaka svakako najviše zavisi od samog izvođača, ali ponekad i ostali igrači znaju odigrati važnu ulogu.

To se najbolje vidjelo na primjeru maštovitog i uspješno realizovnog slobodnjaka Oldham Cityja protiv Colchester Uniteda.

Dok se Alfie McCalmont pripremao za šut nekoliko njegovih saigrača je "skakutalo" ispred gola kako bi omelo golmana.

Kada je dat znak za šut, vješto su izbjegli ofsajd poziciju, čučnuli kod živog zida, a McCalmont je pogodio uz pomoć stative. 

[twitter]https://twitter.com/FootyRustling/status/1380618113188773899[/twitter]

Inače, radilo se o susretu League Two, odnosno četvrtom rangu engleskog fudbala, pa ostaje da se vidi da li će se slična taktika početi primjenjivati i u jačim takmičenjima. 

 

Top Komentari

Realist
Svaka čast
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi