Prvi samostalni trenerski angažman Paula Scholesa potrajao 31 dan

Nije bilo onako kako je planirao

Prvi samostalni trenerski angažman Paula Scholesa potrajao 31 dan

Paul Scholes je polovinom prošlog mjeseca ostvario svoj san i dobio prvi samostalni trenerski angažman i to na klupi kluba čiji je navijač skoro od rođenja.

Legendarni član "Fergijevih beba" je tada preuzeo kormilo Oldham Athletica i to nakon što je dobio dozvolu Fudbalske lige Engleske.

Tada je prepreku Scholesovom angažmanu predstavljala činjenica da je on suvlasnik niželigaša Salforda zajedno sa pet bivših saigrača iz Manchestert United, a EFL ne dozvoljava da jedna osoba ima pozicije u dva kluba istovremeno, bez prethodnih konsutlacija sa ovim tijelom.

Međutim, EFL je zaključio da je Scholesova uloga u Salfordu "pozadinska", te da nema ništa protiv da on preuzme ekipu Oldhama, koja se takmiči u četvrtom rangu engleskog fudbala.

Sholes je bio velika želja čelnika Oldhama, te ga je ovaj klub pokušavao angažovati još od decembra 2018. kada je kormilo ekipe napustio Frankie Bunn.

Međutim, Scholesova "bajka" nije dugo potrajala - trajala je samo 31 dan.

Danas iz Engleske stižu vijesti da je legendarni veznjak Manchester Uniteda podnio ostavku u Oldhamu i to jer "nije mogao raditi onako kako mu je bilo predstavljeno prije preuzimanja ekipe".

Scholes je ekipu Oldama vodio na sedam susreta Lige 2, a upisao je samo jednu pobjedu.

Top Komentari

teddy sheringham
Stopama Gary Nevillea. Sve kante Manchester Uniteda.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi