Slobodi pripao derbi kola, Jedinstvu bodovi iz Lukavca

Iza nas je šesto kolo 1.lige FBiH

Slobodi pripao derbi kola, Jedinstvu bodovi iz Lukavca

Derbi šestog kola 1.lige FBiH između Slobode i Bratstva iz Gračanice pripao je domaćem timu rezultatom 2:0. 

Sloboda i dalje drži priključak za vodećim Jedinstvom, sada su na tri boda zaostatka, poravnati upravo sa Bratstvom.

Konačno je gostujuće bodove upisao i Rudar Kakanj. Tim Milomira Odovića rezultatom 2:0 trijumfovao je u Srebreniku kod Gradine i tako dospio na sedmo mjesto na tabeli sa devet bodova.

U trećem derbiju šestog kola lider Jedinstvo pogotkom u finišu utakmice trijumfovao je u Lukavcu nad Radničkim zadržavši tri boda prednosti u odnosu na prve pratioce.

Hercegovački derbi na Bjelavama između Čapljine i Branitelja nije ponudio golove, a rezultatom su zadovoljniji gosti iz Mostara.

Za iznenađenje kola pobrinuo se tim Orašja. Labudovi su na gostujućem terenu rezultatom 2:0 porazili Iskru iz Bugojna.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Troglav i Budućnost remizirali su u Livnu, dok je Mladost kod kuće poražena od GOŠK-a koji je ovom pobjedom skočio na četvrtu poziciju na tabeli.

Prvu pobjedu zabilježio je Igman koji je u Konjicu rezultatom 3:2 bolji bio od Podgrmeča za bijeg sa dna tabele.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.