Slobodnjak za pamćenje: Bomba fudbalera Sampdorije
Foto: Screenshot

Torreira postigao najbolji gol dosadašnjeg dijela sezone?

Slobodnjak za pamćenje: Bomba fudbalera Sampdorije

Savršeno izveden slobodni udarac je nešto što cijeni većina fudbalskih sladokusaca, a fudbaler Sampdorije Lucas Torreira je, upravo iz slobodnjaka, postigao možda i najljepši gol dosadašnjeg dijela sezone u ligama petice.

Sampdorija je u jučer odigrala utakmicu 11. kola Serije A protiv Chieva i upisala ubjedljivu pobjedu rezultatom 4:1, a najljepši trenutak utakmice je svakako bila bomba Lucasa Torreire.

Igrala se 26. minuta kada je Torreira fantastično izveo slobodnjak sa oko 35 metara od gola Chieva. Golman gostiju je smatrao da će jedan fudbaler u živom zidu biti dovoljan, s obzirom na udaljenost, ali je Torreira uputio pravu bombu i postigao drugi gol svoje ekipe.

Isti igrač je postigao i četvrti gol Sampdorije za konačnih 4:1, a nakon sjajne partije je proglašen i najboljim igračem susreta. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi