Napoli sanja Scudetto, Fiorentina poražena kod Crotonea
Foto: EPA

Italijanska Serija A, 11. kolo

Napoli sanja Scudetto, Fiorentina poražena kod Crotonea

Danas su se širom Italije igrale utakmice 11. kola Serije A, a jedan od kandidata za titulu šampiona, Napoli, pobijedio je na domaćem terenu Sassuolo sa sigurnih 3:1. 

Napolitance su prije ovog meča po bodovima stigli Juventus i Lazio, ali danas je ekipa Maurizija Sarrija potvrdila da se zna nositi sa pritiskom i da nemaju problema kao prethodnih sezona sa 'lakšim' protivnicima na domaćem terenu. 

Napoli je poveo u 22. minuti nakon što je Allann pogodio za 1:0, ali u 41. minuti gosti dolaze do izjednačenja preko Falcinellija. Ipak, domaći na odmor uspijevaju otići sa prednošću i to zahvaljujući pogotku Callejona u 44. minuti.

U nastavku susreta viđen je još jedan gol i to nakon što je Raul Albiol asistirao Belgijancu Driesu Mertensu koji je postigao svoj deseti gol u Seriji A ove sezone. Napoli nakon ove pobejde ima 31 bod, odnosno tri više od Lazija i Juventusa, a Sassuolo je ostao na 17. poziciji sa samo osam osvojenih bodova. 

Od ostalih rezultata vrijedi istaći da je Fiorentina nakon tri vezane pobjede danas upisala poraz na gostovanju kod Crotonea, a Sampdoria je na domaćem terenu pobijedila Chievo sa visokih 4:1. Domaće pobjede su ostvarili i ekipe SPAL-a i Udinesea protiv Genoe, odnosno Atalante sa 1:0 i 2:1. 

Današnji program kompletirat će Torino i Cagliari utakmicom koja počinje od 20.45 sati.

Potražite više informacija na temu Serie A:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi