Ćurguz: Nismo mi krivi za tenzije; Jakirović: To su gluposti

Zanimljivi komentari nakon utakmice u Modriči

Ćurguz: Nismo mi krivi za tenzije; Jakirović: To su gluposti

H. Zilić

U zaostaloj utakmici 4. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine fudbaleri Sloge su iznenadili Zrinjski i slavili rezultatom 1:0.

Nakon ovog uzbudljivog meča komentar su dali treneri oba tima, koji su imali zanimljive izjave.

Prvi se obratio trener Sloge Zoran Ćurguz, koji je izdvojio neke sitnice, ali i naglasio koliko znači ova pobjeda ekipi Sloge.

"Velika pobjeda, možda i najveća u hsitoriji kluba. Odigrali smo kako smo i morali, čvrsto u defanzivnom bloku i da napravimo nešto iz tranzicije. Dali smo taj pogodak. Zrinjski je puno prijetio iz prekida, manje iz girešto je bilo jako bitno. Žao mi je što Kulenović nije postigao drugi gol, ali i ovako je slatko. Čestitam Zrinjskom, bilo je tenzija, ali neko drugi je kriv za te tenzije nismo ni mi ni Zrinjski", rekao je Ćurguz i dodao:

"Ako odigraš disciplinovano i ako pomjeraš na vrijeme teško možeš primiti gol. Da Zrinjski nije umoran, da je svježiji i u nekoj drugoj situaciji vjerovatno bi i večeras bilo drugačije."

Nakon Ćurguza, izjavu je dao i trener Plemića Sergej Jakirović, ali za razliku od pethodnih komentara na utakmice, Jakirović je ovaj put bio kratak i istakao zaslužen trijumf Sloge.

"Bili smo jalovi. Trebali smo povesti u prvih 15 minuta i primimo gol iz neopreznosti. Na kraju čestitam Slogi na zasluženoj pobjedi", bile su riječi Jakirovića koji je još dodao:

"Nismo umorni, to su gluposti. Igrači koji igraju u Zrinjskom moraju pokazati kvalitet u svakoj utakmici pogotovo na ovakvim terenima, koji nije bio mokar, ali opet čestitam Slogi."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zrinjski je trenutno sedmo plasirani sa 12 bodova iz sedam utakmica, što je četiri manje od lidera Tuzla Citya uz tri utakmice manje.

Sloga igra sjajnu sezonu i Dobojlije su trenutno na petom mjestu sa 14 osvojenih bodova iz deset odigranih utakmica.

Top Komentari

pitariistok
Cuj nije umoran...pa kako ces biti umoran nisi igrao 46 prvih kola....jos bi se trebao mozda zaliti ma zgusnut raspored?
9 3
visokohz
Prrrrrrc Jakire
6 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi