Dolazi li kraj valjanju i simuliranju u BiH? "Mi više nikad nećemo izbaciti loptu u aut"

Ćurguz itekako ljut nakon meča

Dolazi li kraj valjanju i simuliranju u BiH? "Mi više nikad nećemo izbaciti loptu u aut"

Eldar Ganibegović

Tuzla City je večeras u Modriči s 0:3 savladao Slogu i tako zasjeo na vrh Premijer lige, barem do sutra.

Prva je ovo utakmica Sloge u Premijer ligi u kojoj dobojski tim nije postigao gol, a nakon utakmice trener Zoran Ćurguz bio je itekako ljut.

"Dvije su ključne stvari koje su odlučile utakmicu. Gol u prvoj minuti i Tuzla City je zabijao golove, a mi nismo. Otvoriti utakmicu s 0:1 za protivnika je sigurno šok. Prvo poluvrijeme smo igrali neku pas igru, nije bilo te okomitosti, nismo stvarali izglednije šanse", rekao je Ćurguz pa nastavio:

"Na poluvremenu sam tražio od igrača da igramo malo agresivnije, da pokušamo da koristimo te slabosti koje smo uočili u odbrani, prije svega lopte iza leđa odbrane. Nismo uspjeli u svojim namjerama. Stvorili smo nekoliko prilika iz prekida, ali nismo uspjeli da postignemo pogodak."

"Tuzla City, ja mislim, samo jednu šansu nije zabio od četiri koje je stvorio i sigurno da je to glavni razlog", kazao je Ćurguz, a onda vrlo otvoreno osuo paljbu po jednom dugotrajnom problemu u našem fudbalu:

"Ono što je meni lično zasmetalo i to ću istaći u bh. javnosti... Nisam zadovolja na način kako smo definisali fair-play. Kod nas i dalje živi ideja da treba uvijek izbaciti loptu kad igrač leži na zemlji. Kod nas igrači veoma puno simuliraju. Vidite kad odigrate neku evropsku utakmicu, onda dođete u situaciju da ekipe naše lagano gube i da vam kažem - ekipa Sloge nijednom više neće izbaciti loptu van igre."

Oglasi

"Danas je bilo potrebe za ulaskom masera dva puta u 90 minuta, a sigurno su ulazili sedamo-sam puta. Naša ekipa se ne bavi takvim stvarima i dok sam ja trener to nećemo raditi, ali mi jednostavno smetaju takve stvari u našoj ligi", istakao je Ćurguz, pa govorio o narednim izazovima svoje ekipe:

"Ulazimo u seriju utakmica protiv timova iz vrha. Imamo domaćinstvo protiv Zrinjskog, gostovanje Želji. To je težak raspored, mi smo svjesni u šta smo ušli i neće biti nimalo lako. Pokušat ćemo se oporaviti od ovog poraza, suprotstaviti se Zrinjskom koji je najbolja ekipa i pokazali su se i u Evropi. Mora se igrati sa svim protivnicima, ne možemo birati mjesto i trenutak kad ćemo igrati s njima."

Trener Tuzla Cityja Dragan Jović očekivano je bio mnogo zadovoljniji:

"Odlično otvaranje utakmice, poveli smo na vrijeme kako se samo poželjeti može. Ono što mene raduje je da je ekipa u ovoj utakmici pokazala karakter poslije utakmice u Gabeli protiv Veleža, poslije katastrofalne igre i još goreg rezultata."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Poveli smo prvo poluvrijeme, drugo poluvrijeme smo svjesno prepustili igru Slogi koja je dominirala. Kreirali su šanse, mi smo uspjeli svoje da iskoristimo, na kraju zasluženo pobijedili. Možda je rezultat malo previsok s obzirom na dešavanja na terenu, ali u svakom slučaju naša pobjeda je zaslužena. Čestitam mojim momcima za ovo što su pokazali večeras", rekao je Jović pa dodao o narednom meču s Igmanom:

"Trebao da vidimo kakva je situacija. Par igrača nam je izašlo radi nekih mikrotrauma. Trebamo da vidimo prvo to, napraviti kvalitetnu analizu. Igman, odgovorno tvrdim, igra puno bolje nego što to pokazuju rezultati. Moramo se kvalitetno spremiti i što bolje odigrati tu utakmicu."

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

atomskimrav
Nista nije pogresno rekao. Valjanje pocine nakon 10 min igre. Pa kakvi su to igraci ako haman na svaki kontakt ostanu da leze.
9 0
EmirEmir111
100 posto.. sve upravu covjek. Imas napad, sansu za gol, dole protivnicki igrac lezi na drugoj strani. Ti izbacis loptu a on ustaje nakon 5 sekundi.
8 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi