Baštić: Mnogo smo dobili Jagodićevim dolaskom, u Konjic se idemo nadigravati
Baštić protiv Lauša i Cvijanovića

Mladi veznjak pruža odlične partije

Baštić: Mnogo smo dobili Jagodićevim dolaskom, u Konjic se idemo nadigravati · Intervju

Adnan Beganović

Nakon dolaska Vlade Jagodića Sloga Meridian je proigrala i pobjegla je iz opasne zone. Iskusni stručnjak je posložio kockice, a mladi vezni fudbaler Staša Bastić jedan je od važnijih igrača u Jagodićevom timu. Dobio je Baštić povjerenje i uzvratio je na najbolji mogući način.

Premijer liga Bosne i Hercegovine ulazi u samu završnicu, a do posljednjeg kola sasvim sigurno ćemo gledati veliku borbu za ostanak u eliti.

Čak šest klubova je ugroženo, a među njima je i Sloga iz Doboja, koja jedanaestoplasiranom Leotaru bježi četiri, a posljednjeplasiranoj Slobodi pet bodova.

No, prije nekoliko sedmica Sloga Merdian je bila u znatno težem položaju, ali čelni ljudi kluba su povukli, sada se ispostavlja, odličan potez. Naime, čovjeka koji je uveo Dobojlije u elitni rang i koji je sa Slogom Merdian na otvaranju sezone oduševljavao bh. javnost, Zorana Ćurguza, na klupi je zamijenio iskusni trenerski vuk Vlado Jagodić.

I porazom je Jagodić debitovao na klupi premijerligaša iz Doboja, no kada je malo upoznao ekipu i pohvatao konce, uslijedili su mnogo bolji rezultati. Nakon uvodnog poraza Dobojlije su u tri kola osvojile sedam bodova i pobjegle su iz opasne zone.

Oglasi

A, posebno je bitna bila pobjeda u prošlom kolu kada je Sloga Merdian na Tušnju s minimalnih 1:0 savladala Slobodu. Osvojile su Dobojlije na Tušnju možda i tri ključna boda u borbi za ostanak, a obol dobrim rezultatim dao je i mladi 21-godišnji veznjak Staša Baštić, koji se u razgovoru za SportSport.ba osvrnuo na meč u Tuzli.

"U Tuzli smo stigli do veoma bitne pobjede u borbi za ostanak u eliti. Osim bodova, dobili smo i dozu samopuzdanja. U seriji smo od tri meča bez poraza uz samo jedan primljeni pogodak. Atmosfera je sasvim očekivano mnogo bolja nego recimo prije mjesec dana", ističe Baštić, bez kojeg Jagodić ne može zamisliti svoj tim.

"Iskreno, mnogo mi je drago što me trenira stručnjak kakav je Vlado Jagodić. Unio je u ekipu živost, dobili smo njegovim dolaskom mnogo na samopouzdanju. Od svakog igrača izvlači 110 posto mogućnosti i mislim da je to ključ dobrih rezultata i igara u poljednje vrijeme", dodao je vezni fudbaler Sloge Merdian.

Jagodić je poznat kao stručnjak koji vjeruje mladim fudbalerima, a upravo je Baštić jedan od onih koji uživaju njegovo veliko povjerenje.

"Velika je stvar kada mladi igrači osjete da im šef vjeruje. Takva je danas situacija sa mnom. Pružio je šansu, dao mi je maksimalno povjerenje i meni preostaje samo da mu to vratim na terenu ali i van njega. Mislim da napredujem svakog dana, svaki trening se nešto novo nauči", riječi su Baštića.

Nakon susreta u Tuzli, pred Slogom je novo gostovanje i opet derbi začelja. Ovaj put sa Igmanom u Konjicu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Svaka utakmica nam je od velike važnosti. Nakon pobjede na Tušnju lakše dišemo, no nismo još završili posao i ispunili osnovni cilj, a to je ostanak u eliti. Protiv Igmana smo igrali dva meča i slavili smo u oba. Idemo se u Konjic nadigravati i ne vidim zbog čega se u Doboj ne bismo vratili sa nova tri boda", ističe Bastić i na kraju dodaje:

"Protiv Borca Igman nije igrao u najjačem sastavu. Vjerovatno su više razmišljali o utakmicu sa nama. Analizirali smo kako igraju, znamo njihove mane i nadam se da ćemo ih iskoristiti što bolje",

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi