"Iživljavali su se na meni, zgadilo mi je to fudbal u BiH..."

Vlado Jagodić za SportSport.ba

"Iživljavali su se na meni, zgadilo mi je to fudbal u BiH..."

Esmer Oštraković

Ekipa Sloge Meridian iz Doboja, koju su skoro svi otpisali nako serije jako loših rezultata prije samo mjesec dana, sada je pravi mali hit u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Naime, čelnici kluba su krajem marta na mjesto šefa stručnog štaba doveli iskusnog trenera Vladu Jagodića i očito nisu pogriješili.

Iako je na klupi Sloge debitovao porazom u Doboju od Veleža, Jagodić je na toj utakmici uvidio kakve probleme ima ekipa i od tada su tri utakmice bez poraza, a ostvarene su dvije pobjede.

Prvo je Sloga Meridian uzela bod na gostovanju kod Sarajeva, a zatim su slavili na domaćem terenu protiv ekipe Posušja.

Sinoć su, na veliko iznenađenje svih ostvarili pobjedu na gostovanju u Tuzli kod Slobode i tako napravili krupan korak ka ostanku u ligi.

Za SportSport.ba govorio je trener Sloge Meridian iz Doboja, Vlado Jagodić.

Oglasi

Gospodine Jagodić, dugo Vas nije bilo u bh. fudbalu. Odlazak iz Boraca u Bijeljinu, zatim i iz Radnika i činilo se kao da je to kraj za Vas u Bosni i Hercegovini. Činilo se pomalo suludo kada ste prihvatili poziv Sloge Meridian jer su utom trenutku bili skoro u bezizlaznoj situaciji?

"Da, ja sam poslije odlaska iz Borca na polusezoni i osvojena 32 boda sa 36 postignutih golova bio mnogo razočaran u ljude koji su me bez razloga promijenili jer mi je velika želja bila da sa "svojim" Borcem osvojim i drugu titulu. Odlazak u Bijeljinu i pokušaj spašavanja Radnika je bilo moje fudbalsko samoubistvo. To mi baš nije bilo potrebno, da se čovjek (gradonačelnik) iživljava na meni zajedno sa tri, četiri "plaćenika" navijača, a sve zbog toga što sam iz Banjaluke. Sve ovo navedeno mi je "zgadilo" fudbal u BiH i bio sam čvrsto odlučio da više ovdje i ne radim", kaže Jagodić na početku razgovora.

Krenulo je "užasno". Domaći poraz od Veleža pokrenuo je lavinu komentara da je napravljena greška Vašim angažmanom i da Sloga nema ni promil šanse da ostane u ligi?

"Dolazak u Doboj i preuzimanje Sloge je samo zahvaljujući jednom čovjeku, a to je gospodin Boris Jerinić, Gradonačelnik grada Doboja. Ja nisam bio završio dogovarani transfer van ovih prostora a Boris je želio da dođem jer je smatrao da mora doći do određenih promjena. Prihvatio sam jer vidim koliko je njemu i njegovim saradnicima bitno da Sloga zadrži status i ujedno da sva ulaganja u infrastrukrutu budu nastavljena, a mnogo je urađeno. Poraz od Veleža se dogodio jer nismo bili "pravi" u prvom poluvremenu a vidi se koliko je Velež moćan u svim utakmicama poslije te utakmice. Bilo bi to mnogo drugačije da su moji igrači vjerovali malo više u moje taktičke zamisli ali nisu. A i napravili smo kardinalnu grešku koju igrač poput Haskića odmah pretvori u gol", kaže Jagodić, te dodaje:

Oglasi

"A to u vezi "zluradih" komentara protiv mene, više na to i ne obraćam pažnju. Znam ko to radi i iz kojih interesa i takve budale me ne interesuju, a te gadosti i izmišljotine ne mogu pokvariti moje znanje i iskustvo te pogotovo karakter i ljudskost. A oni nek se zapitaju ko su i šta su postigli u životu" rekao je trener Sloge Meridian.

Nakon Veleža uslijedio je remi u gostima protiv Sarajeva gdje vas je možda malo i Bog pogledao u završnici utakmice zbog hrabre igre, a onda dvije pobjede?

"Bilo je samo pitanje trenutka kada će ekipa "otkočiti" i proigrati. Ja sam i pred utakmicu protiv Sarajeva jasno igračima rekao da vjerujem u njih i da se ne plaše pobjede. Veliko pitanje bi bilo kako bi se ta utakmica završila da smo u otvaranju utakmice mi došli u vođstvo ("zicer" Stevanovića). Ove poslednje naše utakmice upravo pokazuju da više ne primamo "glupe" golove a zadržali smo minimalnu efikasnost. Sreće jesmo imali u toj utakmici ali su je moji momci zaslužili. A tzv. sporni detalj, kada je Oliveira koljenom omeo našeg golmana na gol liniji, se dogodio u 98. minuti a sudije su pokazale 6 minuta produžetka. Dakle sve što smo uradili i odigrali u poslednje tri utakmice je čisto da čistije ne može biti a to su moji igrači zaslužili na terenu zalaganjem i taktički sve zrelijom igrom", kaže Jagodić.

Jučer na Tušnju ostvarili ste veliku pobjedu. Taktički ste odigrali savršenu utakmicu i osvojili tri boda koja bi na kraju mogla biti ključna u borbi za opstanak?

"Upravo tako. Jasan cilj, kako za prvo tako i za drugo poluvrijeme. Mislim da je taktički ovo najbolje odigrana utakmica. Sloboda igra lako čitljivu igru i moji igrači su cijelu sedmicu prije utakmice "živjeli" kroz trenažni proces i uigravanje sa željom da pobijedimo. Uspjeli smo a sve zasluge ja prebacujem na moje igrače. Naravno i naš poklon vjernim navijačima i ljudima koji vode klub", iskren je Jagodić.

Naredno kolo Sloga Meridian ponovo gostuje, ovaj put kod Igmana. Husref Musemić "kontra" Vas. Kakva su očekivanja?

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Naredno kolo, kao i svako do sada i svako sledeće. Svaka naredna utakmica je nama najbitnija. Pogotovo što se ponovo radi o direktnom konkurentu za opstanak. Moje mišljenje je da Igman igra i najbolje od svih ovih ekipa iz druge polovine tabele, a pogotovo su opasni na svom terenu u Konjicu. Jasno se tu vidi ruka mog velikog prijatelja i kolege Husrefa. Mnogo znači njegovo iskustvo, znanje i kvalitetan rad. Slične su nam i sudbine (bili smo centarforovi dok smo igrali), i on u svom Sarajevu kao i ja u svom Borcu smo po 5 puta vodili ekipe i osvajali trofeje a uz kolegu Karačića smo trenutno i najstariji a samim tim i najiskusniji treneri u Premijer ligi BiH. Tako da očekujem dobru utakmicu i jedva čekam novi susret sa kolegom Musemićem", završio je Jagodić.

Ekipa Sloge Meridian nakon pobjede u Tuzli zauzima sedmo mjesto na tabeli sa 30 osvojenih bodova i nastavlja svoju borbu za ostanak u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Top Komentari

51826291919188923
Ispravka krivog navoda ,nije uzela bod kod Sarajeva ,nego im je sudija poklonio bod....
3 0
pjanke.sa
Dosao sam do ovoga gospodine Jagodic i dosta je bilo. Cuj gospodin a takav tenkre. E nevjerovatno :-)
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi