Dudić odabrao sastav: Hoće li Sarajevo vezati dvije pobjede prvi put nakon početka sezone?

Ili će Sloga prekinuti mini niz poraza?

Dudić odabrao sastav: Hoće li Sarajevo vezati dvije pobjede prvi put nakon početka sezone?

E. Ganibegović

Drugi meč 14. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine od 18 sati u Modriči igraju Sloga i Sarajevo.

Duel je to dva rivala kod kojih viđamo dosta pogodaka na njihovim utakmicama. Sloga s 21 golom uz Široki Brijeg ima drugi najbolji napad lige, dok Sarajevo s 19 primljenih golova uz Igman ima drugu najgoru odbranu.

Sloga je nakon poraza od Borca i Leotara u maloj crnoj seriji, dok Sarajevo danas ima priliku poslije trijumfa nad Borcem po prvi put vezati dvije pobjede još od starta sezone kada su nakon tri kola imali devet bodova.

Trener domaće ekipe Zoran Ćurguz odlučio se za sljedećih 11 igrača: Đulčić, Zajić, Popara, Milaković, Krstovski, Kujundžić, Čolić, Stapić, Ristić, Milanović, Kulenović.

Za golmana Danila Đulčića ovo će biti tek treća utakmica u ligi ove sezone nakon što je po 90 minuta branio na otvaranju protiv Borca i u petom kolu protiv Posušja.

U prošlom kolu na gostovanju kod Leotara Ćurguz je na golu koristio i Dabića i Traku, a sada se odlučio za totalnu promjenu.

Feđa Dudić se vraća na klupu Sarajeva nakon odrađene suspenzije u prošlom kolu, a na teren će poslati ove igrače: Šahinović, Trako, Čataković, Đokanović, Varešanović, Ahmetović, Tomašević, Čirjak, Ikić, Mustafić, Suljić.

Utakmica se igra s početkom od 18 sati, a preostale četiri utakmice u ovom kolu na rasporedu su sutra i prekosutra. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Podsjetimo, program su u 14. kolu utakmicom na Mlakvama u Novom Gradu otvorili Borac i Posušje u utakmici o kojoj će se definitivno mnogo pričati i zbog kasnih golova i suđenja Miloša Gigovića. 

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SarajFK
Pogledajte samo kako mu je glava nepravilno oblikovana. U ocima mu se vidi da je glup. Nisu starleta mirvicka i celo iz kaknja slucajno bas njega izabrali da glumi klauna
2 1
Husrefbeg22
baksuz trener koji donosi samo poraze FK Sarajevo. Treba ga zamijeniti dok je vrijeme.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi