Stadion u zimskom snu: Miris sela i zvuk lokomotive se čuju dok se čeka proljetno buđenje kluba

Neobični u svijetu fudbala

Stadion u zimskom snu: Miris sela i zvuk lokomotive se čuju dok se čeka proljetno buđenje kluba

H. Zilić

Neki stadioni svojim izgledom jednostavno privuku pažnju, a takav je slučaj sa stadionom slovčakog kluba ŠK Partizan Čierny Balog koji je jedinstven u svijetu.

Između terena i centralne tribine je željeznička pruga kojom se odvija redovan željeznički saobraćaj u Slovačkoj, a zvuk lokomotive tokom utakmice daje posebnu draž.

Dok su lokomotive i voz učestali u ovom mjestašcu, fudbal je duboko u zimskom snu i nada se proljetnom buđenju.

Naime, ŠK Partizan Čierny Balog je fenjeraš 4. lige-jug u SLovačkoj sa devet bodova iz 13 utakmica i prijeti im ispadanje u najniži rang Područnu ligu-jug, tačnije peti rang fudbala u Slovačkoj.

Proljetni dio sezone u četvrtoligšakom karavanu počinje tek 27. marta, a klub iz ovog neobičnog mjestašca okruženog selima i nevjerovatnom prirodom pokušat će da izbori opstanak u ligi.

Zvuk lokomotive bi mogao naredne sezone da se čuje u Područnoj ligi, a mnogi vjeruju da će ipak četvrti rang takmičenja biti još uvijek poseban po ovom stadionu.

Klub iz Čierny Baloga je četiri boda iza zone spada, a u 14. kolu 27. marta na svom terenu dočekuju drugplasirani tim na tabeli ŠK Badin. Tabelu u ovom rangu pogledajte OVDJE, a raspored prolejtnog dijela prvenstva OVDJE.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi