U vikendu za nama pogađali Hamšik, Weiss i Nemec

Zmajevi oprez:

U vikendu za nama pogađali Hamšik, Weiss i Nemec

Najviše reprezentativaca Slovačke dolazi iz najbolje lige Rusije, kao i iz Njemačke gdje ukupno u Bundesligi i Cvajti igra pet slovačkih reprezentativaca.

Također trojica nastupaju u redovima češkog prvaka Viktorije iz Plzena. Zmajevi će posebnu pažnju u petak morati obratiti na Mareka Hamšika, najveću slovačku zvijezdu i napdača Napolija koji je minulog vikenda postigao dva pogotka za svoj klub. Osim njega u strijelce se upisao i Nemec iz Union Berlina, te rezervista u timu Olympiakosa Vladimir Weiss.

Jan Mucha: Golman ruske Krylyje Sovjetov branio je svih devedeset minuta u domaćem remiju protiv Kuban Krasnodara. Mucha nije savladan, bilo je 0:0. Krylya je dvanaesti tim na tabeli sa sedam osvojenih bodova.

Dušan Kuciak: Slovački golman nije konkurisao za meč svog kluba Legie iz Varšave i Cracovije. Legia je nakon ispadanja u play ofu za Ligu prvaka od Steaue trijumfovala u gostima sa 1:0 i ponovo zauzela lidersku poziciju na tabeli Ekstraklase.

Matuš Kozačik: Ponovo je golman Viktorije Plzen branio devedeset minuta za češki klub. Ovog je puta na domaćem terenu savladana Sigma Olomuc rezultatom 3:2. Viktorija je nakon četiri kola stopostotna i lider je na tabeli Gambrinus lige.

Petar Pekarik: Devedeset minuta u dresu Herthe igrao je desni bek reprezentacije Slovačke. Hertha je poražena u Wolfsburgu rezultatom 2:0.

Martin Škrtel: Devedeset odličnih minuta igrao je stoper Liverpoola u trijumfu nad Manchester Unitedom. Škrtel je jedna od najvećih uzdanica Jana Kozaka pred dvomeč sa našom reprezentacijom.

Jan Durica: I drugi stoper Slovačke igrao je devedeset minuta u svom Lokomotivu iz Moskve. Oni su u derbiju sedmog kola poraženi na gostovanju kod Zenita sa 2:1.

Michal Breznanik: Defanzivac Amkara iz Perma nije konkurisao za utakmicu protiv Rahimićevog CSKA. Amkar je poražen sa 2:1.

Dušan Švento: Red Bull Salzburg kod kuće remizirao sa Rapidom iz Beča, a Slovak Švento u igru ušao u sudijskoj nadoknadi vremena.

Kornel Salata: Stoper Tomska igrao je devedeset minuta u gostujućem porazu od Spartaka u Moskvi. U 40. minutu zaradio je žuti karton.

Martin Čišovsky: Trijumf Viktorije Plzen nad Sigmom Olomuc odgledao je sa klupe za rezervne igrače.

Tomas Hubočan: Desni bek Zenita igrao je svih devedeset minuta u domaćem trijumfu nad Lokomotivom iz Moskve.

Viktor Pečovsky: Njegova Žilina je kod kuće u derbiju sedmog kola savladala Slovan iz Bratislave, a reprezentativni veznjak na terenu je proveo svih devedeset minuta.

Karim Guede: U remiju Freiburga i Bayerna tamnoputi Slovak na terenu je proveo 75 minuta. Zamijenio ga je Mike Hanke koji je kasnije započeo akciju iz koje je Freiburg izjednačio rezultat.

Samuel Štefanik: Njegov Trenčin na domaćem je terenu poražen od Ružomberoka, a mladi veznjak slovačke reprezentacije igrao je svih devedeset minuta. Starter u timu Trenčina bio je i Haris Hajradinović.

Juraj Kucka: Genoa je visoko poražena od Fiorentine na domaćem terenu, a Kucka na terenu proveo devedeset minuta. Igrao je na poziciji lijevog veznog.

Marek Hamšik: Najbolji igrač reprezentacije Slovačke u velikoj formi dočekuje dvomeč protiv naše reprezentacije. Hamšik je sa dva pogotka u gostujućem trijumfu nad Chievom najavio meč protiv Bosne i Hercegovine. Zamijenio ga je Goran Pandev u 74. minutu susreta. Napoli je trijumfovao sa 4:2, i trenutni je lider na tabeli Serije A sa šest bodova iz dvije utakmice.

Stanislav Šestak: Bursaspor je bio uspješan na gostovanju kod Antalyaspora, ali se Slovak nije našao u kadru za pomenuti meč.

Robert Mak: Njegov Nurberg iznenađujuće je poražen na domaćem terenu od Augsburga, a Slovak je na poziciji desnog krila igrao do 85. minuta kada je zamijenjen.

Vladimir Weiss: Olympiakos je bio uvjerljiv na gostovanju kod Levadiakosa. Bilo je 5:0, a doprinos visokoj pobjedi dao je i slovački napadač postigavši treći gol za tim iz Pireja. Ušao je u igru u 58. minutu meča.

Michal Duriš: Još jedan Slovak iz redova Viktorije Plzen igrao je devedeset minuta u trijumfu nad Sigmom iz Olomuca.

Martin Jakubko: Drugi Slovak iz Amkar Perma igrao je devedeset minuta na gostovanju kod Rahimićevog CSKA. Iako je bio najistureniji igrač gostiju, u strijelce se nije upisao.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Erik Jendrišik: Njegov Energie Cottbus tek večeras igra svoj meč protiv Kaiserslauterna. Saigrač našeg Matea Sušića trebao bi se naći u prvoj postavi tima iz Cottbusa.

Adam Nemec: Napadač Union Berlina pogodio je mrežu St.Paulija u domaćem trijumfu svog kluba. Precizan je bio u 58. minutu za izjednačenje rezultata. Bio je to njegov već četvrti gol sezone. Igrao je svih devedeset minuta u timu Uniona koji nakon šest odigranih kola zauzima visoko drugo mjesto na tabeli Cvajte.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti