Od fudbalske zvijezde do lokalne lige: Prosipao silu, psovao sudiji, legenda više ne liči na sebe

Nevjerovatno šta sebi dopušta na kraju bogate karijere

Od fudbalske zvijezde do lokalne lige: Prosipao silu, psovao sudiji, legenda više ne liči na sebe

H. Zilić

Mnoge je iznenadio potez legendarnog Martina Šrktela (37) koji se u augustu ove godine pridružio niželigašu Raztocnu klubu iz jedne od lokalnih liga u Slovačkoj. Škrtel je prije toga bio član Spartaka iz Tranve, svi su mislili da će tu okončati sjajnu karijeru, a onda potez koji je naišao za veliko iznenađenje.

Škrtel je tako u 37. godini odlučio fudbalski klub nastaviti u klubu za koju skoro niko nije čuo van Slovačke, a za vikend je glumio "mangupa" na utakmici između Raztočna i Klaka.

Iako je njegova ekipa dobila sa 5:0 Škrtel je u jednom trenutku odgurnuo sudiju, a nakon toga mu uputio psovke i teške riječi, dešavanja sa utakmice možete vidjeti OVDJE.

U Slovačkoj su ostali šokirani ponašanjem Škrtela koji je očigledno izgubio kompas velike zvijezde i sportskog uzora u svojoj državi.

I pored ovakvog ponašanja sudija nije imao "hrabrosti" da Škrtelu pokaže crveni karton i dobio je samo žuti karton, da li iz straha ili nekog poštovanja teško je reći, ali sigurno da je zaslužio isključenje.

Najbolje dane karijere ovaj iskusni Slovak je imao u dresu Liverpoola koji je nosio od 2008. do 2017. godine, prije toga je bio član ruskog Zenita u koji je došao iz Trencina 2005. godine gdje je i počeo svoju profesionalnu karijeru.

Oglasi

Nakon Liverpoola nosio je dres Fenerbahcea, Atalante i Basaksehira te pomenutog Spartaka iz Tranve.

Škrtel je jedan od fudbalera sa najviše nastupa za reprezentaciju Slovačke, skupio ih je ukupno 104 i postigao šest golova.

Iskusni defanzivac je na kraju ove sezone najavio vjerovatno završetak karijere i to na neki čudan način u lokalnoj ekipi Raztočna.

Imao je ponuda i još nekih slovačkih prvoligaša, poziva čak iz rodne Češke, ali kao da je želio jednu relaksirajuću i laganu sezonu u samom finišu bogate karijere.

Sa Zenitom je bio prvak Rusije i osvajač Kupa UEFA, sa Liverpoolom je osvojio engleski Liga Kup, sa Spartakom iz Trnave ima trofej u Kupu Slovačke, dok je bio i prvak Turske sa Basaksehirom u senzacionalnoj sezoni gdje je lider Basaksehira bio naš Edin Višća.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi