Nestao igrač koji je uništio snove Zrinjskom: U klubu su zabrinuti, nije se javljao
FOTO: EPA

Ne znaju šta se dešava

Nestao igrač koji je uništio snove Zrinjskom: U klubu su zabrinuti, nije se javljao

Haris Zilić

Nevjerovatne scene nam stižu sa priprema kluba koji je ostao u loštem sjećanju aktuelnim bh. prvacima HŠK Zrinjski. U klubu su svi zabirnuti.

Venecuelanski napadač Eric Ramirez nestao je sa priprema Slovana iz Bratislave.

Igrač se nije pojavljivao na treninzima, a nije se javljao nikom u klubu.

Iz Uprave kluba su ga pokušavali dobiti na mobilni telefon koji mu je bio isključen, a niko ne može da nasluti šta se dešava.

Situaciju je pokušao smiriti trener Vladimir Weiss koji smatra da je Ramirez možda par dana želio ostati sam, poznavajući temeprament i ponašanje latino fudbalera posebno iz Južne Amerike.

"On je momak koji vrijedno trenira, vjerovatno su neki lični problemi u pitanju koje je želio zadržati za sebe. Znamo da nekada zna biti nestašan, ali mislim da će se uskoro javiti i pojaviti na treninzima s ekipom", ističe Weiss za slovačke medije.

Oglasi

Tokom jeseni Ramírez je odigrao 28 utakmica u ligaškim i evropskim mečevima.

Postigao je šest golova i gol u grupi Konferencijske lige kod kuće protiv Pyunika kada je Slovanu prijetio kraj evropskim nastupa.

Ramirez je i "krvnik" Zrinjskog jer je golom u 121. minuti ostavio Plemiće bez grupne faze, odveo meč na penale u kojem je slavila ekipa iz Bratislave.

Slovan je pregovarao sa Dynamo iz Kyeva oko posudbe Ramireza do kraja sezone uz mogućnost otkupa na kraju iste.

Možda i u ovoj priči leži cijela misterija, možda je Ramirez krenuo u Ukrajinu?

U klubu ne vjeruju da bi tek tako otišao u drugi klub bez pozdrava jer je upravo Slovan pomenutog fudbalera lansirao u evropsku orbitu.

Potražite više informacija na temu Fortuna liga:

Došao je u tim iz Bratislave na ljeto 2022. godine iz Sporting Gijona gdje se nije puno naigrao.

U karijeri ima i osam nastupa za reprezentaciju Venecuele te jedan postignut pogodak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi