Potez večeri djelo je Eldara Ćivića: Ferencvaros prošao u treće pretkolo Lige prvaka

Izbacili Slovan

Potez večeri djelo je Eldara Ćivića: Ferencvaros prošao u treće pretkolo Lige prvaka

E. Ganibegović

Ferencvaros je u Bratislavu na revanš drugog pretkola Lige prvaka kod Slovana stigao s golom zaostatka nakon 1:2 poraza u prvom meču u Mađarskoj.

Ipak, prvaci Mađarske bili su blagi favoriti i na kraju su tu ulogu i opravdali, doduše u dramatičnoj završnici. Krenimo redom.

Potez večeri u 20. minuti djelo je bh. reprezentativca Eldara Ćivića. Uzeo je loptu, namjestio se i onda snajperski precizno centrirao i pronašao Bolija koji pogađa za 0:1.

Tri minute nakon toga mnogo sreće za goste kada Barseghyan pogađa prečku, a kazna stiže u 31. minuti kada Zachariassen pogađa za 0:2.

Slovan do egala dolazi u 70. minuti kada De Marco smanjuje na 1:2 i vraća stvari na početak, da bi Juraj Kucka propustio veliku šansu za 2:2 pet minuta kasnije.

Oglasi

Ipak, posljednje minute pripadaju Ferencvarosu i nije se otišlo u produžetke. Adama Traore zabija za 1:3 u 89. minuti, a u petoj minuti sudijske nadoknade konačnih 1:4 postavlja Laidouni.

Eldar Ćivić odigrao je sjajno svih 90 minuta za goste, dok Adnan Kovačević i Stjepan Lončar nisu ulazili u igru. Muhameda Bešića nije bilo u protokolu.

Dijete Sarajeva, Alen Mustafić, svih 90 minuta presjedio je na klupi u poraženom timu.

U narednom pretkolu Ferencvaros čeka dvomeč s Qarabagom.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Revanš drugog pretkola Lige prvaka:

Slovan Bratislava - Ferencvaros 1:4 (De Marco 70', Boli 20', Zachariassen 31', Traore 89', Laidouni 90+5')

Top Komentari

BiH1510
Bravo majstore
5 0
BaboBih
Potez veceri sto je centrirao loptu, a debila od novinara
0 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi