Slovenci izabrali: Ibričić i Kapić u idealnom timu lige

Izbor SPINS-a

Slovenci izabrali: Ibričić i Kapić u idealnom timu lige

Senijad Ibričić i Rifet Kapić uvršteni su u idealnu postavu slovenačkog fudbalskog prvenstva. 

Sindikat profesionalnih fudbalera Slovenije je i ove godine organizovao izbor najboljih igrača u sezoni, a na svečanosti koja je održana u Ljubljani uz Vršića za najbolje veznjake su proglašeni Senijad Ibričić i Rifet Kapić. 

Ibričić je ove sezone prvo ime Kopra sa šest pogodaka, a isto toliko postigao je i Kapić koji je svojim igrama doveo Goricu do plasmana u Evropsku ligu. 

Za najboljeg igrača lige proglašen je Dare Vršić iz Maribora, dok je priznanje za najboljeg mladog fudbalera (U23) dobio njegov saigrač Luka Zahović. 

Idealni tim sezone: Handanovič (Maribor), Širok (Domžale), Defendi (Maribor), Šuler (Maribor), Balkovec (Domžale), Kapić (Gorica), Vršić (Maribor), Ibričić (Koper), Zahović (Maribor), Burgič (Gorica), Glavina (Rudar). 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi