Dok se Srbi i Hrvati pakuju, Slovenci slave - Otvorio im se žrijeb čak do polufinala!

S tri boda prolaze dalje

Dok se Srbi i Hrvati pakuju, Slovenci slave - Otvorio im se žrijeb čak do polufinala!

Eldar Ganibegović

Dvije reprezentacije ex-Yu država, Srbije i Hrvatske, završile su nastup na Evropskom prvenstvu već u grupnoj fazi. Slovenija je prošla u osminu finala i žrijeb joj se otvorio do polufinala takmičenja.

Sinoć je okončano takmičenje u grupi C Evropskog prvenstva. Mečevi Engleska - Slovenija i Danska - Srbija završeni su bez golova i stanje na tabeli ostalo je kao i nakon drugog kola.

Slovenija je završila treća u grupi, ali je bolja od Hrvatske i Mađarske koje su također trećeplasirane u svojim grupama i već je sigurna u osmini finala.

Kako su Danska i Slovenija imale po tri boda, u međusobnom ogledu odigrale neriješeno, dale i primile isti broj pogodaka (po dva), o drugoj poziciji odlučivali su žuti kartoni.

Danska je do trećeg kola dobila manje žutih kartona i zbog toga i dočekala posljednje kolo na drugoj poziciji u grupi.

Razlika je bila javna opomena protiv pomoćnog selektora Slovenije Milivoja Novakovića u utakmici protiv Danske (1:1).

Oglasi

Danska će kao drugoplasirana u grupi tako igrati protiv Njemačke i može se reći da je Slovenija mnogo bolje prošla što je završila treća na kraju.

Tako će Slovenija u osmini finala igrati protiv prvoplasirane selekcije iz grupe E koja je na papiru najmanji bauk i protiv svake selekcije se sigurno može igrati.

Najnepovoljniji protivnik po Sloveniju na papiru mogla bi biti Belgija, ali jasno da, ko god dođe, da li Belgija, Ukrajina, Slovačka ili Rumunija, Slovenija može igrati s njima i nadati se prolazu. 

Večeras se završava grupna faza i znati ćemo konačne parove osmine finala, no ono što je već poznato jeste to da se Sloveniji zaista otvorio žrijeb sve do polufinala.

Naime, u osmini finala Austrija će igrati protiv drugoplasiranog iz F grupe, a to mogu biti Turska što je i najvjerovatnije, te Češka ili Gruzija što je najmanje vjerovatno.

Oglasi

Upravo će se pobjednici duela Slovenija - E1 i Austrija - F2 sastati u četvrtfinalu, pa se Slovenci sigurno mogu nadati nekom većem rezultatu jer ne igraju protiv, uz dužno poštovanje ostalima, najboljih reprezentacija Evrope. 

Koliko je Slovenija dobro prošla u žrijebu dovoljno govori i to da će Engleska koja je bila prva u grupi C za protivnika imati gotovo sigurno selekciju Nizozemske koja je bila treća u D grupi. 

Večeras ćemo tako saznati sve parove osmine finala Evropskog prvenstva, a do sada su sigurna dva:

Španija - E3/F3
Njemačka - Danska
Portugal - A3/C3
Francuska - E2
E1 - C3/D3
Austrija - F2
Engleska - D3/E3
Švicarska - Italija

Top Komentari

BAJSJECAR1977
Gremo naši??
1 0
Mornar
Da što dalje dogurate ?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi