Kako čovjek da ih ne voli: Slovenci tužni stali pred navijače, sekundu kasnije sve se promijenilo
Igrači Slovenije nakon poraza od Portugala (Foto: EPA)

Gospodski

Kako čovjek da ih ne voli: Slovenci tužni stali pred navijače, sekundu kasnije sve se promijenilo

Midhat Šljivak

Slovenija je večeras nakon penala poražena od Portugala u osmini finala Evropskog prvenstva. Portugalci su slavili s 3:0, a junak je Diogo Costa koji je skinuo sva tri udarca slovenačkim fudbalerima. Međutim, Slovenci su junački borili 120 minuta i za navijače ove selekcije oni su apsolutni heroji.

Slovenija je bila na korak od velike senzacije i plasmana u četvrtfinale Evropskog prvenstva. Matjaž Kek je fenomenalnom postavkom zaustavio Portugal, ograničio je strašni napad na svega nekoliko šansi u 120 minuta, no na kraju je Slovencima sreća okrenula leđa.

Imao je Šeško u 115. minuti ogromnu šansu da zabije gol. Nije uspio u situaciji jedan na jedan pogoditi mrežu Portugala i to se na kraju ispostavio kao ključni detalj meča.

Tužni i razočarani su slovenački fudbaleri došli pred svoje navijače. Međutim, ubrzo se raspoloženje promijenilo.

S tribina se začuo huk i pjesma. Slovenci su pokazali da su fudbaleri za njih apsolutni heroji i da im apsolutno ništa ne zamjere nakon 120 minuta bespoštedne borbe.

Pogledajte ovaj huk s tribina koji je potvrda velikog jedinstva koje vlada u Sloveniji. Nije nikakvo čudo što su s nešto više od dva miliona stanovnika svjetska sportska sila.

Oglasi

Kek je od svoje ekipe stvorio prave ratnike. Doslovno su se Slovenci bacali na glavu za svaku loptu, no na kraju im je nedostajalo malo sreće da naprave veliku senzaciju.

Ipak, ovo je svakako ogromnu iskustvo za Sloveniju. Sam plasman u osminu finala ogroman je uspjeh i pokazali su da mogu igrati s bilo kojom selekcijom na svijetu.

Naravno, treba istaći fenomenalnu taktiku i postavku igre čudesnog Matjaža Keka koji je još jednom potvrdio da se radi o vrhunskom stručnjaku.

Oglasi

Prava je šteta što Slovenija ne ide među osam najboljih selekcija Evrope jer su nakon ovakve borbe u Frankfurtu zaslužili da budu tamo.

Slovenija je pravi primjer kako se ispravnim radom mogu postići zaista odlični rezultati. Mnogi ih znaju vrijeđati i nazivati ih 'skijašima' koji su zalutali u fudbal, ali takvi poznavaoci fudbala definitivno nisu relevantni.

Slovenija je nešto zaista posebno u svijetu sporta. Sada je i fudbal ponovo na visokim granama, imaju zaista fenomenalnu reprezentaciju i svaka im čast na svemu što su napravili.

Mnogi od njih mogu puno naučiti, a posebno to kako se poštuje i voli državni grb. Svaka čast Slovenija.

Top Komentari

CampobelloDiMazara
Volimo Slovence samo jer su nam podarili Simona Rozmana, krvnika FK Sarajevo koji je, zajedno sa Senijadom Ibricicem, opljackao taj klub toliko da sad dovode "pojacanja" sa dna tabele smijesne srpske lige.
4 0
rabodimis
Civilizovani na prvom mjestu, najcistija su zemlja na svijetu, rade zato sto vole da rade a ne samo da odrade kao kod nas, vole svoj zivot nemaju vremena za mrznju i razmisljanje o tom kako nekog drugog ojadit il ponizit... BiH-a je ljepsa 10 puta al smo zato kao narod gluplji 100 puta.. Kod nas se pljuje na sportiste, kulturu, pametne ljude a navija za politicare, lopove, primitivne glupane.. Mi ginemo za populizam a oni za rezultate, kod nas ide suplja ko halva, nepravda je na svakom cosku a kod njih to ide konkretno, ispravljaju svoje greske u hodu, ne prave namjerno jos vece i teze.. Kako mi da sami sebi/svojoj djeci, objasnimo nasu glupost ?? Da su Slovenci sportska velesila za nas.. posteno, zasluzeno... Svaka njima cast na svemu, primjer su za cijeli svijet.. Pitanje je kako NAS nije stid, zasto MI sami sebe mrzimo i unistavamo.. Tuzni smo mi, Slovenci mogu samo ponosni bit... Glupani su nas dokusurili, sve unistili..
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi