Slovenija skoro prokockala pobjedu
Begić prvo ime kod Slovenaca

Ukrajina korak do iznenađenja

Slovenija skoro prokockala pobjedu

M. Maksimović

U grupi B za sada sve prolazi prema očekivanju. Srbija je prvo sredila Latviju, a onda su Francuzi razbili Izrael, dok je Italija ostala na -14 u susretu sa Njemačkom.

Toni Parker je protiv Izraela opet bio raspoložen, za 33 minute je postigao 21 poen, promašio je četiri lopte iz igre.U porazu Izarela 68:85, jedine svijetla tačka su bili Yotam Halperin, Lior Eliyahu.

Talijani su se držali do osam minuta prije kraja duela sa Njemačkom. U nekih malo manje od osam minuta Nowitzki i ekipa su napravili velikih 26:11, na kraju su slavili 76:62. Dirk je ubacio 21 poen, Chris Kaman je sakupio čak 17 skokova.

U grupi D je danas bilo vrlo zanimljivo.Rusi su stalno vodili protiv Gruzije, koja je u jednom trenutku došla na -2, 7:17 prije kraja ali su se Rusi na vrijeme probudili, pa pobjeda nije došla u pitanje, bilo je 65:58 uz najboljeg Kirilenka sa 20  poena.

U posljednjem susretu koji je odigran u grupi D zamalo se dogodila senzacija. Slovenija je u jednom trenutku imala velikih +21, ali je Ukrajina zamalo napravila veliki preokret. Presudne poene za pobjedu Slovenije 68:64 je ubacio Sašo Ožbolt sa linije slobodnih bacanja. Dva najefikasnija igrača na parketu su postigla po 14 poena. Na jednoj strani je to Mirza Begić, na drugoj Stiven Bertt.

Grupa B:
Latvija - Srbija 77:92
Izrael - Francuska 68:85
Italija - Njemačka 62:76
Poredak: Francuska 2-0, Srbija 2-0, Njemačka 2-0, Italija 0-2, Latvija 0-2, Izrael 0-2

Grupa D:
Bugarska - Belgija 68:65
Gruzija - Rusija 58:65
Ukrajina - Slovenija 64:68
Poredak: Rusija 2-0, Slovenija 2-0, Bugarska 1-1, Gruzija 1-1, Belgija 0-2, Ukrajina 0-2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije