Slučaj "Junior Moraes" dobio konačan epilog

UEFA odlučila

Slučaj "Junior Moraes" dobio konačan epilog

A. Čaušević

UEFA je definitivno okončala slučaj "Junior Moraes".

Brazilac je nastupio za Ukrajinu u mečevima protiv Luksemburga i Portugala tokom kvalifikacija za EP.

Luksemburžani i Portugalci su smatrali kako Moraes nije imao pravo nastupa jer za ukrajinske klubove nije igrao pet godina u kontinuitetu te da nije imao pravo nastupa za reprezentaciju.

Moraes je u Ukrajini bio od jula 2012. do februara 2017. kada je otišao u Kinu, nakon čega se vratio.

Ova dva Saveza su tražili da se utakmice registruju službenim rezultatima, uputili su žalbu međutim UEFA je istu odbila što znači da se situacija u kvalifikacionoj grupi B neće promijeniti.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Odluku apelacione komisije UEFA-e je objavio predsjednik Fudbalskog saveza Ukrajine Andrej Pavelko.

Ukrajina je remizirala s Portugalom (0:0), dok je pobijedila Luksembrug sa 2:1 te je vodeća na tabeli sa osvojenih 10 od mogućih 12 bodova na tabeli.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi