Slučaj "Clattenburg" istražuje i policija

Pored zvanične istrage FA

Slučaj "Clattenburg" istražuje i policija

M. Skaka

Mark Clattenburg, sudija koji je obilježio meč između Manchester Uniteda i Chelseaja mogao bi se suočiti ne samo sa istragom FA, već i sa zvaničnom policijskom istragom.

Naime, sumnja se da je Clattenburg uputio uvrjedljive rasističke opaske prema igračima Chelseaja, Johnu Obi Mikelu i Juanu Mati.

 

Iz Chelseaja je upućena i zvanična žalba  nakon koje je FA pokrenuo istragu, pa Clattenburg neće suditi ovog viknda. Međutim, u čitav slučaj umiješala se i policija nakon što je Udruženje tamnoputih pravnika zahtjevalo da se istraži da li je na fudbalskom terenu prekršen i državni zakon.

 

"Prema našim informacijama, rasistički komentari upućeni su Obi Mikelu i Juanu Mati. Ako je to istina, to je neprihvaljivo, bez obzira na sve okolnosti.", kazao je Peter Herbert, predstavnik Udruženja tamnoputih pravnika.

Potražite više informacija na temu Premier league:

 

"Bez obzira na to što slučaj istražuje FA, ukoliko je počinjen prekršaj mora se uključiti i policija.", dodao je on.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.