Slučajni susret legendi mostarskog Veleža

Petranović i Skočajić bili su dio tima koji je igrao najljepši nogomet u bivšoj državi

Slučajni susret legendi mostarskog Veleža

Mostarski FK Velež je osamdesetih godina prošlog stoljeća igrao možda i najljepši nogomet u bivšoj državi.

Generacija predvođena Semirom Tucom, Seadom Kajtazom i Predragom Jurićem žarila je i palila travnjacima širom Jugoslavije, no na koncu, naslov pravaka nikada nije osvojila, te se, u sada već mitskoj utakmici na stadionu JNA u Beogradu 1986. godine okitila naslovom pobjednika ondašnjeg Kupa Maršala Tita.

Osim ovog spomenutog trojca u toj generaciji bilo je još mnogo sjajnih nogometaša. Beskompromisni i sjajni golman Vukašin Petranović kasnije je bio kapiten Rođenih, a bez veznjaka plemenitog kova Vladimira Skočajića - Tarambe gotovo da nije počinjala ni jedna suvisla akcija tog fantastičnog tima koji je tih godina postao, uz 'veliku' četvorku, najomiljeniji klub u bivšoj državi. Petranović i Skočajić jutros su se slučajno susreli u jednom lokalu u blizini stadiona pod Bijelim Brijegom, a s njima u društvu našao se i Zdravko Kordić, čovjek koji se već decenijama brine o izgledu tog stadiona. Brzi i slučajni susret protekao je u kratkom evociranju uspomena na stare dane slave, a sve je ovjekovječila naša kamera. 

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

starmac
Samo neznam dali je Tarambi žao što je igrao za VELEŽ a nije za ZRINJSKI?
5 1
Zaccheroni
Legende Veleza
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi