'Slučajno' otkriven spisak Argentinaca za SP

Greškom objavaljen spisak igrača

'Slučajno' otkriven spisak Argentinaca za SP

Edmir Škorić

Argentinski selektor Alejandro Sabella nije još objavio spisak igrača koje će voditi na SP u Brazil, ali on je već poznat.

Nije, naravno, zvaničan, ali spisak Argentinaca na koje Sabella računa za Svjetsko prvenstvo procurio je u javnost. 

Naime, grešku je napravila kompanija koja odijeva igrače Argentine, Etiqueta Negra. Slučajno je objavljen spisak 23 igrača kojima se uzela mjera za odijela.

Iz Argentinskog nogometnog saveza tvrde da to nije konačni spisak, ali za pretpostaviti je da se na njemu nalaze igrači koje će Sabella doista pozvati za Brazil.

Na spisku su sljedeći igrači: 

Golmani: Sergio Romero, Mariano Andujar, Agustin Orion.

Odbrana: Ezequeil Garay, Federico Fernandez, Pablo Zabaleta, Marcos Rojo, Jose Maria Basanta, Hugo Campagnaro, Nicolas Otamendi.

Veznjaci: Fernando Gago, Lucas Biglia, Javier Mascherano, Ever Banega, Angel Di Maria, Maximiliano Rodriguez, Ricardo Alvarez.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Napadači: Sergio Aguero, Lionel Messi, Gonzalo Higuain, Ezequiel Lavezzi, Rodrigo Palacio.

Argentina se nalazi u grupi F zajedno s BiH, Nigerijom i Iranom i upravo protiv Zmajeva će Sabellini izabranici odigrati prvu utakmicu na Mundijalu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti