Službeno: Ake potpisao za Bournemouth

Engleski tim se pojačao

Službeno: Ake potpisao za Bournemouth

D. Rakanović

Holandski lijevi bek Nathan Ake prešao je iz Chelseaja u Bournemouth. 

Holanđanin je prvi dio sezone prošle godine proveo na posudbi u Bournemouthu za koje je odigrao 12 utakmica i postigao tri gola prije nego što je vraćen u Chelsea.

U drugom dijelu sezone Ake se nije naigrao u sastavu Antonija Contea, pa je dobio zeleno svjetlo da promijeni sredinu, a Holanđanin se odlučio na povratak u Bournemouth. 

Bournemouth je za njegove usluge platio rekordnih 20 miliona funti.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Lijepo sam se proveo ovdje prošle sezone, pa mi je veoma drago što se vraćam. Navijači još nisu vidjeli najbolje od mene. Uvijek postavljam ljestvicu visoko tako da znam da postoji puno stvari na kojima moram raditi", rekao je Ake.

Prije njega Bournemouth je iz Chelseaja doveo bh. golmana Asmira Begovića, pa možemo slobodno reći da Eddie Howe, menadžer crveno-crnih, sprema dobru ekipu za narednu sezonu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi