Službeno: Burnić na posudbi u Stuttgartu

Dortmund ga šalje na posudbu

Službeno: Burnić na posudbi u Stuttgartu

E. Čaušević

Odbrambeni igrač Borussije Dortmund i potencijalni bh. reprezentativac, Dženis Burnić, narednu sezonu provest će na posudbi u Stuttgartu.

Ovaj 18-godišnji fudbaler prošle sezone debitovao je za prvi tim Dortmunda, ali pored velike konkurencije čelnici kluba odlučili su ga poslati na posudbu. Odbrambeni igrač bh. korijena tako će narednu sezonu igrati u dresu Stuttgarta što je Dortmund potvrdio danas.

"Dženis je dio generacije koja je napravila veliki uspjeh u umladinskim kategorijama. On će narednu sezonu igrati u Stuttgartu na posudbi i znamo da je u dobrim rukama kod Hannesa Wolfa. Želimo mu da što više igra naredne sezone", poručio je sportski direktor Dortmunda, Michael Zorc.

Podsjećamo, Burnić je prošao gotovo sve omladinske selekcije reprezentacije Njemačke, ali ne krije da mu je želja da u budućnosti zaigra za Bosnu i Hercegovinu. Prošle sezone osvojio je naslov prvaka Njemačke sa juniorskom ekipom Borussije Dormund.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Također, Stuttgart je ranije doveo i juniorskog reprezentativca Bosne i Hercegovine Benjamina Hadžića koji je stigao iz Bayerna, ali će on igrati za juniorski tim ovog njemačkog kluba.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi