Službeno: Kenan Pirić novi član Maribora

Potpis na tri godine

Službeno: Kenan Pirić novi član Maribora

Edmir Škorić

Jedan od trojice golmana bh. reprezentacije, Kenan Pirić, potpisao je danas za Maribor.

Pirić je potpisao trogodišnji ugovor s Mariborom, nakon što je imao uspješnu sezonu na golu Zrinjskog iz Mostara, s kojim je bio i prvak.

Za bivšeg golmana Slobode iz Tuzle ovo će biti veliki iskorak, a transfer u slovenačkog velikana potvrdio nam je i Pirićev menadžer Admir Husarić, koji je ranije uspješno završio i transfer Jasmina Mešanovića.

Pored Pirića, postoji velika mogućnost da ugovor s Mariborom potpiše i Ćavar, također igrač Zrinjskog i mladi bh. reprezentativac, čime će se nastaviti kolonija bh. igrača u Ljudskom vrtu.

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

Pirić će ostati u Zrinjskom do kraja sezone, a od 1. juna naredne godine odlazi u Maribor, gdje bi trebao da "uskoči" na gol umjesto veterana Jasmina Handanoviča, trenutno prvog golmana Viola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi