Službeno: Kikanović potpisao za Monaco

Karijeru nastavlja u Francuskoj

Službeno: Kikanović potpisao za Monaco

E. Čaušević

Bosanskohercegovački košarkaš Elmedin Kikanović nakon dvije godine napustio je redove berlinske Albe.

Kikanović je zbog povrede primoran da propusti pretkvalifikacije naše reprezentacije za Svjetsko prvenstvo i trenutno se nalazi na odmoru. Međutim, bh. košarkaš je odlučio ovog ljeta da promijeni klub i da svoju karijeru nastavi u Francuskoj.

Ovaj 28-godišnji centar nakon dvije sezone napustio je berlinsku Albu i zvanično je postao novi igrač Monaca. Kikanović je s klubom iz Kneževine potpisao ugovor na jednu sezonu.

Kikanović je u prošloj sezoni u dresu Albe u prosjetu po meču ubacivao 15,6 poena, te je dodao 4,5 skokova 1,5 asistenciju. Prije Albe igrao je tuzlanskoj Slobodi, Zvezdi, Eniseyju i Nancyju. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi