Službeno: Kovač u Eintrachtu do 2019. godine
EPA

Produžio ugovor

Službeno: Kovač u Eintrachtu do 2019. godine

Bivši hrvatski selektor Niko Kovač produžio je vjernost Eintrachtu iz Frankfurta. 

Rezultati koje ove sezone ostvaruje Eintracht pod vodstvom Kovača su iznad svih očekivanja. Klub koji se prošle sezone borio za opstanak sada je u vrhu, pa stoga ne čudi što je Kovač dobio novi ugovor do ljeta 2019. godine. 

"Ja i brat Robert smo govorili da se lijepo osjećamo, kako u Frankfurtu tako i u klubu. Potencijal Eintrachta je veliki, a mi ćemo učiniti sve što je do nas da u narednom periodu još više razvijemo ekipu. Mislim da smo sa malo toga dosad uradili puno toga", izjavio je Kovač nakon potpisa i dodao:

"Klub mi je pružio mnogo toga i mislim da je ovo dobar način da mu vratim samo dio toga. S Bobićem (op.a sportski direktor) sam razgovarao i složili smo se da je ovo pravo vrijeme za produženje ugovora", istakao je Kovač. 

Kovač je na kormilo Eintrachta došao 2016. godine nakon što je prethodno bio selektor Hrvatske. Zajedno sa njim u klubu je brat Robert koji je pomoćni trener.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi