Službeno: Nenad Marković preuzima Tenerife

Novi angažman za bh. stručnjaka

Službeno: Nenad Marković preuzima Tenerife

D. Rakanović

Bosanskohercegovački košarkaški stručnjak Nenad Marković nakon što je nedavno napustio tursku Karsiyaku nije dugo čekao da pronađe novi angažman. 

Popularni Neno će postati trener španske ekipe Iberostar Tenerifea. 

Španski klub je ove sezone u Engesa ligi zauzeli petu poziciju, a u play-offu su ispali u četvrfinalu od Unicaje. Osvojili su Fiba ligu prvaka. Također su potvrdili nastup u Ligi prvaka i u narednoj sezoni. 

Nenad Marković je za SportSport.ba potvrdio da je postigao dogovor sa španskom ekipom na dvije godinu, uz mogućnost da i klub i trener prekinu saradnju nakon prve sezone.

"Jako sam zadovoljan što sam konačno dobio šansu da treniram ekipu u Španiji, pogotovo takvu ekipu koja je prošle sezone osvojila Fiba Ligu šampiona, i u Ligi Endesa su prvi put nastupili u play-offu. Pokušaćemo i naredne sezone zadržati taj trend", rekao je za SportSport.ba Nenad Marković.

Marković je, podsjećanja radi, u dosadašnjoj trenerskoj karijeri vodio ekipe Bosne, Panioniosa, KAOD-a, Trabzona i Karsiyake.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi