Službeno: Neymar obavijestio Barcelonu o odlasku
Foto: EPA

Saopšteno je iz katalonskog kluba

Službeno: Neymar obavijestio Barcelonu o odlasku

Teme:

Nakon što se u proteklim danima špekulisalo o mogućem Neymarovom transferu u PSG vrijednom 222 miliona eura, sada stiže i zvanična potvrda da je on veoma blizu.

Evropski mediji su posljednjih dana proučavali Neymarovo ponašanje, tražili znakove na društvenim mrežama i u izjavama njegovih saigrača, a sve kako bi pokušali saznati da li Neymar zaista želi napustiti Barcu. 

A sada je odgovor stigao upravo iz slavnog katalonskog kluba.

"Neymar je, u društvu svog oca i menadžera, na jutrošnjem sastanku u prostorijama kluba obavijestio Barcelonu o svojoj odluci da napusti klub."

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Suočen s ovakvom pozicijom, klub ih je obavijestio da će zahtijevati potpunu isplatu otkupne klauzule iz njegovog ugovora, koji važi od 1. jula ove godine, u iznosu od 222 miliona eura."

"Igrač ostaje pod ugovorom s Barcelonom, ali ima i privremeno odobrenje da ne učestvuje u treninzima ekipe", stoji između ostalog u obavještenju na zvaničnoj stranici Barcelone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi