Službeno: Niko Kovač nije više selektor Vatrenih

Izvršni odbor HNS-a se zahvalio Kovaču na saradnji

Službeno: Niko Kovač nije više selektor Vatrenih

Adnan Beganović

Niko Kovač nije više selektor hrvatske fudbalske reprezentacije, odlučio je Izvršni odbor Fudbalskog saveza Hrvatske.

Nakon remija u Azerbejdžanu i poraza u Norveškoj reprezentacija Hrvatske je smanjila svoje izglede za direktan plasman na Evropsko prvenstvo, a ceh slabih rezultata platio je Kovač.

"Na temelju jednoglasne odluke Izvršnog odbora raskida se ugovor sa Kovačem i svim članovima stručnog štaba. Izvršni odbor daje mandat Jozaku i predsjedniku da do 22. septembra daju prijedlog za imenovanje novog selektora", izjavio je predjednik Fudbalskog saveza Hrvatske Davor Šuker.

"Nismo razgovorali o kandidatima. Znate da je hrvatskom narodu bitno da se plasiramo na Evropsko prvenstvo. U Francuskoj smo pisali historiju i nadam se da ćemo prevazići ovu krizu i da ćemo opet biti tamo", između ostalog je dodao Šuker.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.