Kovač: Igrači ne daju svoj maksimum
Foto:EPA

Nešto je truhlo u reprezentaciji Hrvatske

Kovač: Igrači ne daju svoj maksimum

S. Bošković

Hrvatska nogometna reprezentacija večeras je u Oslu poražena je od domaćina Norveške sa 2:0, te je nakon remija protiv Azerbejdžana zakomplicirala kvalifikacije.  

Vatreni nisu pokazali apsolutno ništa, a toga je bio svjestan i selektor Niko Kovač.

"Zaslužen poraz. Osim kroz pet minuta drugog dijela u svim segmentima smo tijekom utakmice bili lošija momčad. Čestitke Norvežanima, pokazali su ono što smo mi trebali, želju i htijenje. Pali smo u formi nakon prve utakmice sa Norveškom. Ako se ne bacaš na glavu...Tako je to u fudbalu."

Hrvatska reprezentacija po imenima je jedna od najboljih u Evropi, ali na terenu izgledaju amaterski. 

Kovač je nakon loše predstave protiv Azerbejdžana stao iza igrača, ali ovaj put nije, te nije znao zašto se igrači ne bacaju na glavu.

"Dobro pitanje. Pitajte igrače zašto se ne bacaju na glavu. Sve što smo zahtijevali od njih nismo vidjeli. Odgovorni smo i mi, ali na terenu je 11 igrača koji moraju odgovoriti na zahtjeve. Znali smo kvalitete Norveške, ali mi nismo ostvarili našu igru. To je pitanje svih igrača. Ne sumnjam u bojkot. Igraju u klubovima, pripremaju se, svako misli da može u reprezentaciji igrati kao u klubu. U reprezentaciji se mora dati sve od sebe, sto posto. Bez toga ne možemo dobiti ni Azerbejdžan."

Veoma je iskren nakon susreta bio Kovač, a u pomoć je prizvao i više sile.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Vjerujem u Euro. Moramo čekati kiks Norveške. Sve je moguće. Mi moramo pobijediti dva puta. Moramo moliti dragoga Boga da nam Norvežani pomognu. Moja pozicija sad nije bitna, najbitnija je Hrvatska. Moje ime nije bitno. Odgovorni ljudi donijet će prave odluke."

Hrvatska sada ima 15 bodova, te se nalaze na poziciji koja vodi u baraž, Norvežani imaju bod više, a Talijani su na vrhu sigurni. I Hrvati i Norvežani žele izbjeći veoma jake dodatne kvalifikacije za odlazak na EURO gdje bi u dvomeču mogli i ostati bez Francuske.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.