Službeno: Shaqiri potpisao za Stoke City

Potpisao petogodišnji ugovor

Službeno: Shaqiri potpisao za Stoke City

Švicarski reprezentativac Xherdan Shaqiri od danas je i zvanično novi nogometaš Stoke Cityja. 

Nakon što je prošle sedmice na Britannia stadionu posmatrao duel između Stoke Cityja i Liverpoola (0:1), Shaqiri je odlučio prihvatiti ponudu i sa čelnicima kluba je dogovorio petogodišnju saradnju. 

Shaqiri, za kojeg je Stoke City izdvojio 17 miliona eura, novim saigračima će se priključiti tokom sedmice uoči subotnje utakmice protiv Tottenhama. 

"Nije tajna da smo Xherdana željeli već dugo vremena, a mi smo sada oduševljeni što smo ga uspjeli dovesti", kazao je za klupsku stranicu izvršni direktor Tony Scholes. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Dojučerašnji član Intera tokom dosadašnje karijere još je nastupao za Bayern i Basel, a nadimak 'Alpski Messi' dovoljno govori o kakvom je potencijalu bila riječ. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti