Službeno: Toni Šunjić potpisao za Palermo

Potvrdio sicilijanski klub

Službeno: Toni Šunjić potpisao za Palermo

Palermo je na svojoj zvaničnoj stranici potvrdio da će Toni Šunjić od proljeća nastupati za sicilijanski klub. 

Šunjić nije bio u planovima Stuttgarta i bilo je jasno da je došao kraj epizodi u ovom klubu, a nova stanica u njegovoj karijeri je italijanski prvoligaš Palermo. 

Bh. reprezentativac je danas nakon što je uspješno prošao ljekarske preglede stavio paraf na ugovor sa Palermom. Kako je ranije najavljeno, radi se o posudbenom ugovoru prema kojem će Palermo na kraju sezone imati opciju da otkupi njegov ugovor za nešto manje od dva miliona eura. 

"Vrlo sam sretan zbog prelaska u Palermo, moj cilj je da pomognem klubu da izbori opstanak. Inače, za Palermo od ranije igra moj prijatelj Mato Jajalo i on mi je proteklih dana pozitivno govorio o klubu", kazao je Šunjić nakon potpisa. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ovim transferom Šunjić je povećao bh. koloniju u Italiji, gdje od ranije igraju Džeko, Zukanović, Krunić, Jajalo, Pjanić... 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi