Služe se svim sredstvima: Svlačionicu za goste obojili u rozu boju

Zanimljiv potez Norwicha

Služe se svim sredstvima: Svlačionicu za goste obojili u rozu boju

Endin Čaušević

Rukovodstvo Norwich Cityja donijelo je prije nekoliko dana nevjerovatnu odluku što se tiče uređenja svlačionica za gostujuće ekipe na Carrow Roadu.

Za novu sezonu Championshipa u Norwichu su odlučili da na zanimljiv način pokušaju izbaciti iz takta protivničke ekipe i to dosta prije nego što utakmica počne. Oni su preuredili svoje svlačionice, a to se posebno odnosi na svlačionicu koja je namjenjena gostujućim ekipama.

Naime, oni su svlačionicu za goste ofarbali u rozu boju jer vjeruju da će to "ubiti" samopouzdanje protivnika. Norwich je odlučio da igra igru i na psihičkom nivou, a ovaj potez izazvao je razne komentare u engleskoj javnosti. Poznato je da se rozi zidovi nalaze u zatvorskim čelijama i služe za smirivanje zatvorenika.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi