Teemu Pukki novi igrač Norwicha

Finac potpisao trogodišnji ugovor sa ekipom sa Carrow Roada

Teemu Pukki novi igrač Norwicha

S. Grebović

Čelnici Norwich Cityja potvrdili su kako su u svoje redove doveli finskog napadača Teemu Pukkija iz Brondbya nakon što mu je istekao ugovor sa danskom ekipom.

Sjajni finski napadač je u karijeri pored danske ekipe u kojoj je ostavio najdublji trag i za koju je na 98 nastupa postigao 45 golova, sa velikim uspjehom nosio dresove velikana kao što su Sevilla, Celtic i Schalke 04.

Pukki je treće pojačanje 'Kanarinaca' ove sezone, a prije njega saigrači našeg Maria Vrančića postali su Emiliano Buendia koji je doveden iz Getafea, kao i Moritz Leitner iz Augsburga.

"Vrlo sam zadovoljan ovim transferom. Imali smo utisak da je Temmu idealan čovjek za naše planove i tehnički dobar napadač. Pričali smo u klubu kako nam je potreban jedan fudbaler koji trči više od ostalih i koji je lucidan, a s njim dobijamo dosta na brzini. Bez obzira da li ga koristimo u napadu ili u veznom redu, uvjeren sam da će nam Pukki doneti puno golova i asistencija", izjavio je trener Norwicha Daniel Farke.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi