Trener Jedinstva pred sutrašnji derbi

Smailagić: Utakmica sa Slobodom nije najbitnija

Do derbija na Tušnju ostao je još svega jedan dan, a nakon jutarnjeg treninga Bišćani su se danas u poslijepodnevnim satima zaputili ka Tuzli. 

Bodova razlika između Jedinstva i Slobode (3) sutrašnji derbi činit će rezultatski napetim, a poprililično samouvjeren pred utakmicu sa Slobodom bio je trener Jedinstva Ervin Smailagić.

"Sigurno da je ovo jedna vrlo bitna utakmica, a da je najvažnija ne bih se baš složio. Mi poslije te utakmice imamo još devet kola do kraja i mislim da će do samog kraja biti neizvjesno ko će biti prvi. Utakmica u Tuzli nama dosta toga donosi, jer ako izvučemo neriješen rezultat ili pobijedimo, vraćamo se na stari kolosijek. Naravno, ove sve ostale utakmice koje budemo igrali biće pod manjim pritiskom i dobit ćemo još jedno dodatno samopouzdanje da to privedemo kraju", kazao je Smailagić za SportSport.ba, a potom dodao:

"Ekipa je fizički i psihološki dobro pripremljena. Ja kao trener i igrači jedva čekamo da sutra izađemo na tu utakmicu i da pokažemo šta mi možemo tu napraviti".

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Neću ni da razmišljam o nepovoljnom rezultatu. Idemo tamo da odigramo jednu dobru utakmicu i damo svoj maksimum, da ostavimo srce na terenu, da budemo 100% skoncentrisani i ne sumnjam u ovu ekipu da će se iz Tuzle vratiti neporažena", dodao je na kraju Smailagić.

Koliko su Bišćani ozbiljno shvatili sutrašnju utakmicu govori i to da je igračima radi potrebnog mira bilo zabranjeno davanje bilo kakvih izjava uoči utakmice sa Slobodom. 

Zaprati NK Jedinstvo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Jedinstvo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.