Opravdao očekivanja: Smajić ostaje u Cibaliji?

Potpisuje novi ugovor

Opravdao očekivanja: Smajić ostaje u Cibaliji?

A. Beganović

Nekadašnji omladinski reprezentativac Bosne i Hercegovine, Edis Smajić, najvjerovatnije će i u narednoj sezoni nositi dres Cibalije iz Vinkovaca.

Nekadašnji mladi reprezentativac naše zemlje u Cibaliju je stigao početkom ove godine, a klub iz Vinkovaca je u tim trenucima bio pri samom dnu tabele Druge hrvatske lige.

No, pored Smajića čelnici kluba doveli su još nekoliko fudbalera, te su ostanak u drugoligaškom društvu označili kao prioritetni cilj, kojeg su na kraju i ispunili.

Veliku ulogu u ostvarivanja pomenutog cilja odigrao je i bosanskohercegovački fudbaler, koji je u drugom dijelu sezone odigrao 14 mečeva i pritom je postigao tri pogotka kojima je dodao isto toliko asistencija.

Smajić je najbolje partije pružao u samom finišu sezone kada je zapravo bilo i najpotrebnije. U posljednja tri meča sezone u kojima je Cibalija osvojila maksimalnih devet bodova te tako ostala u Drugoj ligi, Smajić je postigao tri pogotka i to jedan protiv Dinama II (pobjeda 5:2), dva protiv Solina (pobjeda 4:2), dok je u pobjedi nad Croatijom Zmijavci upisao asistenciju.

Njegove dobre igre nisu ostsale nezapažene, odnosno opravdao je očekivanja čelnih ljudi kluba, koji su mu ponudili novi ugovor i po svemu sudeći nekadašnji fudbaler Slobode će u narednoj sezoni sa klubom iz Vinkovaca jurišati na elitni rang hrvatskog fudbala.

Osim za Cibaliju i Slobodu, Smajić je u dosadašnjoj karijeri nastupao za Simm-Bau i Bratstvo iz Gračanice odakle je i otišao u Vinkovce.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi