Edis Smajić potpisao za Cibaliju

Nekada velika nada bh. nogometa

Edis Smajić potpisao za Cibaliju

Edmir Škorić

Nekadašnji mladi reprezentativac BiH Edis Smajić preselio se u Hrvatsku.

Smajić je krajem prošle godine raskinuo ugovor s Bratsvom iz Gračanice, pa se sada zaputio u Vinkovce kako bi ponosno nosio dres Cibalije, danas drugoligaša koji je ranije godinama bio član HNL-a.

Smajić je itekako poznat sportskoj javnosti u BiH. Igrao je zapaženu ulogu noseći dres tuzlanske Slobode, a zanimljivo da je kao tinejdžer boravio na probi u engleskom Fulhamu. Prije Bratstva igrao je i za Simm Bau.

Prošle sezone je na terenima Prve lige FBiH proveo 973 minute, odnosno 14 nastupa, u kojima je imao učinak od tri gola i tri asistencije. U Cibaliji igra još jedan Bosanac, a riječ je o Melvinu Osmiću, bivšem igraču Veleža, Modriče i gradačačke Zvijezde.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Drago mi je što sam stigao u klub sa tradicijom kao što je Cibalia. Ovaj grad sigurno zaslužuje prvoligaša i trudit ću se da dam svoj doprinos ekipi u ostvarivanju ciljeva", rekao je Edis Smajić za SportSport.ba, dodavši:

"Zahvalio bih se treneru Jozinoviću i predsjednici Dei Lasić na povjerenju.
Također i mom velikom prijatelju Velimiru Kurtušiću koji je veliki navijač i simpatizer Cibalije. Da nam bude sretno!".

Top Komentari

Elber7
Nikad nije bio ni N od nade a pogotovo velika nada ?
3 0
Mowzilla
Sta se desi nakon ovakvih epizoda? Armin Hodzic, Sejad Hajrovic i ovaj Smajic, svi oni su nekad dozivjeli iskusenje zvano engleska premijer liga. Zasto takvi momci ne istraju u svojim talentima? Sta se desi kad iskuse takvu "slavu"? Da li im ista udari u glavu? Pa bolan, Dzeko je imao daleko trnovit put do Engleske i vidi ga sad! Haman je vazda bilo tako da prvo moras biti siromasan kako bi postao neko i nesto...
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi