Smajić novčano kažnjen zbog vrijeđanja suca

Nakon utakmice sa Krupom

Smajić novčano kažnjen zbog vrijeđanja suca

Nogometni savez Bosne i Hercegovine danas je kaznio fudbalera Metalleghea Sulejmana Smajića zbog incidenta na utakmici protiv Krupe odigranoj krajem prošlog mjeseca.

Bivši fudbaler Željezničara je nakon utakmice u tunelu stadiona psovao asistentu sudiji Sretenu Udovičiću zbog čega je kažnjen novčanom kaznom od 1000 KM.

"Igrač NK “Metalleghe BSI“ Jajce, SULEJMAN SMAJIĆ, zbog prekšaja iz člana 44. Disciplinskog pravilnika NS/FS BiH poĉinjenog na utakmici 13 kola BH Telecom Premijer lige BiH, sezona 2016/17. godine, između FK “Krupa“ Krupa na Vrbasu - NK “Metalleghe BSI“ Jajce (1:0), odigranoj 22.10.2016. godine u Krupi na Vrbasu, kažnjava se NOVĈANOM KAZNOM od 1.000,00 (jednahiljada) KM, koju je dužan na račun NS/FS BiH uplatiti u roku od 15 dana od dana pravosnažnosti odluke", stoji u zvaničnom saopštenju NFSBiH.

Podsjetimo, utakmica Krupe i Metalleghea okončana je rezultatom 1:0 za domaći tim koji je do pobjede stigao u sudijskoj nadoknadi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi