Smalling: Falcao može ponovno biti ubojit

Smatra njegov saigrač

Smalling: Falcao može ponovno biti ubojit

Radamel Falcao sa velikim nadanjima stigao je na posudbu u Manchester United, ali na kraju nije uspio opravdati očekivanja navijača kluba sa Old Trafforda. 

Kako je igrao u ovoj sezoni pokazuje i podatak da ga je Louis van Gaal u jednom trenutku preselio u rezervni tim, no unatoč tome Chris Smalling smatra da Kolumbijac naredne sezone može biti ubojit kao prije. 

"Kada mu je menadžer dao priliku i kada je mogao trenirati punom snagom, bilo je vidljivo da je sve bolji i opasniji. S dobrim pripremama, sljedeće sezone može biti opasan kao prije", tvrdi Smalling i dodao:

"Sa svojim brojem pogodaka od početka je bio igrač na kojeg se treba posebno paziti. U svakoj utakmici je primao puno udaraca, posebno su ga čuvali upravo zbog toga što su svi znali koliko je opasan i za što je sve sposoban. Nije imao niti sreće s povredama, a svaki igrač dobro zna da ne možeš imati kontinuitet ako nisi u mogućnosti dobro trenirati. To je posebno važno za napadače kojima je potrebno nekoliko pogodaka da uđu u seriju."

Potražite više informacija na temu Premier league:

Inače, Falcao je u dosadašnjem dijelu prvenstva postigao svega četiri pogotka za Manchester United. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.