Smalling propušta Euro 2012

Mladi defanzivac povrijeđen

Smalling propušta Euro 2012

Do početka Evropskog prvenstva nije ostalo još mnogo, a za neke selektore problemi su već počeli. Jedan od tih selektora je i Roy Hodgson.

Nakon što se našao pred problemom u vezi Johna Terryja i Ria Ferdinanda koji nisu baš u najboljim odnosima, Hodgson će morati tražiti zamjenu za defanzivca Manchester Uniteda, Chrisa Smallinga.

 

Smalling je u utakmici proteklog kola zaradio povredu prepona u duelu njegove ekipe protiv Swansea.


Mladi defanzivac je odigrao sjajnu sezonu u Manchester Unitedu te ga je Roy Hodgson namjeravao uvrstiti na spisak od 23 igrača koji će nastupati za englesku reprezentaciju na Euru 2012.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

 

"Chris je zadobio tešku povredu. Stradale su prepone i on će nažalost propustiti Evropsko prvenstvo", kazao je Alex Ferguson te je dodao da će Danny Welbeck biti spreman za smotru najboljih evropskih ekipa iako će propustiti meč protiv Sunderlanda u narednom kolu zbog lakše povrede članka 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.