Smijenjeni Širić i Djedović

Drama u HNS-u

Smijenjeni Širić i Djedović

Midhat Šljivak

Drama koja je nastala hitno sazvanom sjednicom Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza konačno je završena, a glavna odluka sjednice bila je razrješenje sa dužnosti visokih sudijskih zvaničnika pri HNS-u Željka Širića i Stjepana Djedovića.

Na press konferenciji koja je potom sazvana zaključke sa sjednice Izvršnog odbora prenio je glavni tajnik HNS-a Zorislav Srebrić.

"Kada se govori o odgovornosti, postoji pojam individualne krivnje. Širića i Djedovića prijavili smo Disciplinskoj komisiji. Širić se razdužuje se dužnosti predsjednika Komisije nogometnih sudaca, kao i Stjepan Djedović kao član komisije. Izvršni odbor je raspustio svoju Sudačku komisiju i uskoro će morati izabrati novu."

On je istakao kako se ne dovodi u pitanje regularnost HNL-a, te da na sjednici nije bilo govora o ostavci predsjednika HNS-a Vlatka Markovića.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.