Smiljanić: Morao sam se posebno spremiti za terene u BiH

Slovenac napustio Metalleghe

Smiljanić: Morao sam se posebno spremiti za terene u BiH

Samir Mlaćo

Nakon osam odigranih utakmica u ovoj polusezoni, 25-godišnji Slovenac Stefan Smiljanić napustio je za Metalleghe BSI iz Jajca.

 Smiljanić je zatražio raskid ugovora, a Jajčani su mu izašli u susret.

"U svakom novom izazovu možeš puno toga da naučiš. Bilo je dobrih i loših stvari, a ja pokupim dobre, te loše pokušam da zaboravim. Odlučio sam se za raskid jer imam drugih mnogo boljih i ponuda iz inostranstva", kazao je Smiljanić na početku razgovora za SportSport.ba.

Ranije je nastupao u Engleskoj, Njemačkoj i Sloveniji, te odlučio uporediti uslove i kvalitete nogometa u našoj  zemlji sa tim zemljama.

"Pa iskreno liga je mnogo drugačija od onih gdje sam igrao. Terenu su neki dobri, ali ima i dosta slabih, te je jako teško kvalitetno odraditi trening ili utakmicu na lošem terenu. Ja nisam navikao na to i morao sam posebno da se spremim u glavi inače bih odustao. Trener ne bih da komentarišem, ali teško je igrati fudbal kada se lopta samo izbija. Treba je spustiti na zemlju, a naravno to je teško ako je teren slab", jasan je naš sagovornik.

Nastupao je za Leicester U-23 te dijelio svlačionicama sa nekim od članova šampionske generacije tog engleskog tima.

"Naravno da sam u kontaktu sa njima, neki su otišli, a neki još uvijek tamo. Lijepo je biti dio te priče, ali idemo dalje, od prošlosti se ne živi", priča Smiljanić. 

Ponuda ima, ali još uvijek nije poznato gdje će nastaviti karijeru.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Počeo sam da spremam u Beogradu, a nastavljam u Ljubljani. Sve je organizovano i kvalitetno, a fokusiran sam i spreman na novi izazov", kazao je na kraju razgovora Stefan Smiljanić, bivši član Metalleghea. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi